Trumps event i Tulsa har sandsynligvis bidraget til smittebølge

Det er mere end sandsynligt, at vælgermødet i Tulsa har ført til en stigning i virustilfælde, siger direktør

Trump vil ellers til at åbne skoler. Se mere her. Video: AP
Følg Politik

Præsident Donald Trumps vælgermøde i Tulsa, Oklahoma, i slutningen af juni har 'sandsynligvis bidraget' til en dramatisk stigning i antallet af nye tilfælde af coronavirus.

Det siger den administrerende direktør for sundhedsmyndighederne i byen, Bruce Dart, onsdag, skriver nyhedsbureauet AP.

Med 261 tilfælde registrerede Tulsa County mandag et rekordhøjt antal nye sager på et enkelt døgn, samt yderligere 206 nye tilfælde tirsdag.

Selvom sundhedsmyndighederne i Tulsa har en politik om ikke at offentliggøre individuelle lokaliteter, hvor folk kan være blevet smittet med virussen, siger Bruce Dart, at det er 'mere end sandsynligt', at store forsamlinger har bidraget til stigningen.

- I de seneste dage har vi set næsten 500 nye tilfælde, og for lidt over to uger siden havde vi flere store begivenheder.

- Så faktisk lægger vi bare to og to sammen, siger sundhedsdirektøren.

Nyhedsbureauet AP har forsøgt at få en kommentar fra en talsperson for Trumps valgkampagne, men ingen er vendt tilbage på henvendelsen.

Præsidenten og hans kampagnelejr har fået hård kritik for at samle tusindvis af mennesker indendørs i Tulsa uden at have regler om afstand eller uddeling af mundbind.

Op til og efter vælgermødet i Tulsa blev flere medarbejdere fra Trumps kampagnestab desuden testet positive for coronavirus.

En journalist, der deltog i vælgermødet, var blandt de, der blev testet positive for coronavirus sammen med seks af Trumps kampagnemedarbejdere og to Secret Service-agenter.

På delstatsniveau registrerede Oklahomas sundhedsmyndigheder onsdag 673 nye smittetilfælde. Det er det næsthøjeste antal nye smittetilfælde på 24 timer siden pandemiens begyndelse, skriver AP.

Tirsdag blev der registreret rekordmange med 858 nye tilfælde.

Det bringer det samlede antal bekræftede smittetilfælde i Oklahoma op på 17.893. Der formodes dog at være et stort mørketal, da mange ikke bliver testet, ligesom nogle smittede ikke udviser symptomer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag