Trumps hold afviser at deltage i høring i rigsretsproces

Der er ikke tiltro til en fair rigsretsproces, og derfor vil Det Hvide Hus ikke være repræsenteret ved høring.

Trump nægter at møde op til høringerne, der handler om hans egne unoder. Forstå sagen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix/AP. Redigering: Henrik Houlberg

Det Hvide Hus kommer ikke til at være repræsenteret ved høringer i rigsretsprocessen onsdag.

Det meddeler Pat Cipollone, rådgiver til præsident Donald Trump, i et brev.

Retsudvalget i Repræsentanternes Hus inviterede i sidste uge præsident Donald Trump og hans jurister fra Det Hvide Hus til at udspørge vidner og være til stede ved de offentlige høringer i rigsretsprocessen.

Christian Kjær beder Donald Trump om at give turistvisum til sin kones niece, så hun kan komme på ferie på De Vestindiske Øer Foto:Bo Nymann Danske kendte Christian Kjær tigger Trump om hjælp

Men Det Hvide Hus afviser forespørgslen, da det ikke mener, at processen foregår på ordentlig vis.

Man kan ikke forvente af Trump og hans jurister, at 'de vil deltage i en høring, så længe der ikke er sat navn på vidner, og mens det stadig er uklart, om retsudvalget vil give præsidenten en fair proces igennem yderligere høringer', skriver Cipollone.

Brevet er sendt til udvalgets demokratiske formand, Jerrold Nadler.

Grønland og Arktis har høj prioritet hos Forsvarets Efterretningstjeneste. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Samfund Ny rapport: Her er den største trussel mod Danmark

Han prøvede i sidste uge at lægge pres på præsidenten med en åben invitation.

- I bund og grund har præsidenten et valg: Han kan gribe denne mulighed for at være repræsenteret i rigsretshøringerne, eller han kan holde op med at beklage sig over processen, udtalte Nadler.

I brevet, hvor Cipollone afviser invitationen, siger han i øvrigt, at Det Hvide Hus vil svare senere på en invitation til en anden høring, hvor der er deadline fredag.

I sagen mistænkes Trump for at forsøge at presse Ukraines præsident til at undersøge, om der kan findes smuds på tidligere vicepræsident Joe Bidens søn, Hunter, der har været viklet ind i investeringer i Ukraine.

Kina og USA er på kollisionskurs. Foto: Ritzau Scanpix Politik Kina raser mod USA: Lover skarpt modtræk mod Trump

Joe Biden forsøger lige nu at blive Demokraternes præsidentkandidat og kan dermed blive Trumps hovedrival ved valget næste år.

Trump-administrationen har afvist beskyldningerne som opspind og en heksejagt.

Tommel op! Foto: Ritzau Scanpix/Joe Raedle Politik Trump støtter prodemokratiske aktivister i Hongkong med ny lov

Politik Efter rygter om hjerteanfald: Trump viser 'overkroppen' frem

Melania Trump holdt masken, da hun talte foran de utilfredse studerende i Baltimore. Foto: Ritzau Scanpix Politik For første gang: Nu går det også ud over Melania

634 kommentarer
Vis kommentarer