Annonce:
Annonce:

Trumps kone i stormvejr efter tale: - En eklatant brøler!

De mange ligheder mellem Melania Trumps tale i nat og en 2008-tale fra Michelle Obama kan umuligt være et tilfælde, vurderer USA-ekspert. Se en sammenligning af talerne herunder

Er der tale om ren efterligning af Michelle Obamas tale fra 2008? Vurder selv
Annonce:
Følg Politik

- Det kan umuligt være et tilfælde. Det kan det simpelthen ikke. 

Sådan siger Mette Nøhr Claushøj, der er ekstern lektor i amerikanske politiske kampagner på Københavns Universitet, efter at have set den del af Melania Trumps tale i nat, som til forveksling ligner noget fra den tale, den nuværende førstedame, Michelle Obama, holdt på Demokraternes konvent i 2008.

- Det er simpelthen en eklatant brøler, siger hun.

USA's måske kommende førstedame Melania Trump holdt mandag sin første større politiske tale. Det skete på Republikanernes konvent i Cleveland, Ohio, hvor hendes mand, Donald Trump, ventes at blive formelt valgt som partiets præsidentkandidat senest torsdag.

Men dele af talen er efterfølgende blevet anklaget for at være plagiering, og på de sociale medier er Trump-lejren kommet i stormvejr.

Se herunder, hvor store ligheder er der mellem talerne:

Annonce:

- Det er jo almindeligt, når man holder den slags taler, at man kigger på tidligere taler. Taleskriveren har måske ladet sig inspirere for meget. Det er to lange passager, og det er så tekstnært. Det er lige før, man tænker, at taleskriveren har villet dolke hende i ryggen. Eller at der måske er tale om en kladde, siger USA-eksperten.

Bedøm selv: Trumps kone beskyldes for plagiat af Michelle Obama-tale

'Fået lidt hjælp'
Selvom Melania Trump, der er slovenskfødt og tidligere model, inden talen proklamerede, at hun selv havde skrevet den og kun havde fået 'lidt hjælp', så tror Mette Nøhr Claushøj ikke på det. Slet ikke efter brøleren med de mange ligheder.

- Det er næppe Melania Trump, der har siddet og skrevet talen alene. Hvorfor skulle hun også vælge en demokratisk tale? Det ville ikke give nogen mening, at hun skulle gøre det med vilje.

Annonce:

- Det kan være hun selv har skrevet noget af talen, og så omformuleret den. Man kan tydeligt høre, at hun ikke taler engelsk som modersmål, så hun har formentlig fået hjælp med formuleringerne.

Derudover lægger hun også vægt på, at Michelle Obamas tale fra 2008 er berømt.

- Den tale, som Michelle holdt ved konventet i 2008, lagde salen og landet ned. Hun fik ekstremt meget ros, og talen var startskuddet på hendes rolle og status som førstedame. Det er ikke bare en lille tale.

Kors og bånd og stjerner – og en model

Bedste bud
Hun tror mest på, at brøleren skyldes nogen af de mange uerfarne unge, som hurtigt har fået høje positioner i Trump-lejren.

- Trump-organisationen er stadig meget lille, og der er en del mennesker, som meget hurtigt har fået stor indflydelse. Unge, som har meldt sig i praktik, og som på kort tid har fået en høj placering. Det kan være tilfældet med taleskriveren.

Men hun tror ikke nødvendigvis, at vedkommende har gjort det med vilje.

Annonce:

- Det kan også være en, som har fået lidt hjælp fra nogen, som så har spillet dem et puds. Det er mit umiddelbart bedste bud. At vedkommende, der har skrevet talen, har bedt om at få hjælp fra nogen, som ikke har haft rent mel i posen.

Trump på konventet – se min smukke kone

Mange fjender
Trump har nemlig mange fjender.

- Det behøver ikke være fra Hillary-lejren. Det kan sagtens bare være en blandt republikanerne, der vil sabotere hans kampagne. Dem er der jo mange af, siger hun.

Selv har Trump lejren efter talen ikke adresseret anklagerne om plagiering. De skriver dog, at hun har haft et 'team' af taleskrivere.

- Melanias erfaring som immigrant og hendes kærlighed for Amerika skinnede igennem i talen, hvilket gjorde den til en stor succes, siger Trumps presserådgiver Jason Miller i en udtalelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: