Trumps rædsel: De frygter ny pinlig fiasko

Donald Trump har lagt op til en historisk fejring af USA's uafhængighedsdag, men Det Hvide Hus frygter, at det kan ende i en ny publikumsfiasko

Hør noget af Trumps 4. juli-tale her. Video: AP

Donald Trump er som altid klar i mælet. Fejringen af 4. juli 2019 skal være historisk.

Et gigantisk fyrværkerishow og en flyopvisning i verdensklasse skal lokke det amerikanske folk til Lincoln Memorial, men der er bare et problem. Der mangler mennesker.

Ifølge Washington Post har bekymringen bredt sig i Det Hvide Hus de seneste dage, fordi Trump-lejren frygter en gentagelse af den pinlige publikumsfiasko i 2017, da Donald Trump indsat som præsident.

Dengang fortalte Donald Trump, at hans indsættelse var den største nogensinde, selv om billederne tydeligt viste noget andet.

I denne omgang fortæller kilder i Det Hvide Hus, at deres bekymring har fået dem til at gøre alt for, at der dukker folk op. Blandt andet har Trumps stab uddelt 5000 billetter til militærfolk, ligesom der er blevet delt rundhåndet ud til venner, ambassader og alverdens organisationer og virksomheder, der støtter Donald Trump.

Angiveligt har Det Hvide Hus i samarbejde med Pentagon arbejdet siden februar på at gøre klar til fejringen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Både tilhængere og modstandere er mødt op. Foto: Ritzau Scanpix
Både tilhængere og modstandere er mødt op. Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Billedet gik verden rundt
Da Donald Trump blev indsat tilbage i januar 2017 var det to billeder, der stjal hele showet. Billederne viste antallet af publikummer i 2017 og 2009 taget på næsten samme tid.

Dengang Ekstra Bladet var i kontakt med AP, der kunne oplyse, at de to frames var taget fra toppen af Washington Monumentet klokken 11.00 (2017) og 11.30 (2009).

Alligevel påstod Donald Trump-lejren, at det var det største publikum til at bevidne en indsættelse - punktum - både personligt og verden over.

Efterfølgende fortalte tidligere rådgiver Kellyanne Conway, at der var tale om alternativ fakta.

392 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere