Trumps søn i problemer: En mail og en mystisk advokat skaber ny ballade

Donald Trumps søn er havnet i store problemer, efter en russisk advokat har fortalt sin historie. Nu kommer farmand til undsætning

Natalia Veselnitskaya taler ud om sagen til NBC News. Video: AP/NBC
Følg Politik

Båndet mellem far og søn er ofte helt unikt - og det gælder tilsyneladende også, hvis du er en af verdens mægtigste mand.

I mandags havde New York Times et nyt kapitel i sagaen om Donald Trup-administrationens tilknytning til russerne, og denne gang var Donald Trump Jr. i hovedrollen.

Her kunne den amerikanske mediegigant afsløre, at Trump Junior havde fået en mail fra den tidligere journalist Robert Goldstone, der påstod, at han havde 'beskidt' information vedrørende Hillary Clinton i forbindelse med valget. Umiddelbart ganske ufarligt og klassisk politisk fnidder.

Men problemet er bare, at informationerne kom fra den russiske advokat Natalia Veselnitskaya, der har stærke forbindelse til det russiske styre i Kreml. Dermed har spekulationerne om Trumps kontakt til Putin og co. fået endnu et kaptiel.

Ifølge New York Times stod der helt eksplicit i emailen, at informationerne ville inkriminere Hillary og hendes omgang med Rusland, og de kunne hjælpe hendes far meget.

Artiklen fortsætter under billedet

Donald Trump er havnet i store problemer efter New York Times' afsløringer (Foto: AP)
Donald Trump er havnet i store problemer efter New York Times' afsløringer (Foto: AP)
 

Til det svarede Donald Trump: 'Hvis det er, hvad du siger, så vil jeg elske det'

Et par dage senere aftalte de to parter et møde, men noget gik tilsyneladende galt. Helt galt.

'Misforstod det hele'
Den russiske advokat Natalia Veselnitskaya har efterfølgende givet flere interviews, hvor hun forklarer sig. Og ifølge hende har mini-Trump misforstået det hele.

Det fortæller hun til ABC News.

- Jeg tror, at han blev vildledt omkring mig og min rolle. Jeg har aldrig haft kompromitterende materiale om Hillary Clinton, og jeg har aldrig sagt, at jeg har, siger Natalia Veselnitskaya.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er en mail fra Robert Goldstone, der startede hele balladen (Foto: AP)
Det er en mail fra Robert Goldstone, der startede hele balladen (Foto: AP)
 

Samtidig tilføjer hun, at det var en noget skuffet Donald Trump Junior, der dukkede op.

- Jeg ved ikke, om han var sur eller ej, for han viste ikke ret mange følelser. Måske var han bare skuffet over, at jeg ikke var den person, som han troede jeg var, og der var blevet præsenteret for ham, siger Natalia Veselnitskaya til ABC News.

Nægter alt
I kølvandet på afsløringerne har Donald Trump via sin advokat Alan Futerfas afvist alle anklager.

- I min verden er det her nonsens. I forbindelse med en travl periode blev Donald Trump Jr. kontaktet af Robert Goldstone, der fortalte, at han havde information om den Demokratiske kandidat og hendes omgang med russerne.

Hans opfattelse af kommunikationen var, at der var en person, som han kendte, der havde information, der kunne hjælpe deres kampagne. Donald Trump Junior havde ingen opfattelse af, at en så specifik information skulle diskuteres på mødet.

Derudover har Donald Trump Junior selv skrevet et 'statement' på Twitter, hvor han forklarer, at han egentlig bare havde accepteret et møde med en russiske kvinde, fordi hans russiske ven Emin havde foreslået det.

Også farmand-Trump har reageret på anklagerne mod sønnike.

Men balladen stopper ikke her. Efterfølgende har de øvrige amerikanske medier kastet sig over historien, men pressesekretær Sarah Huckabee Sanders, har blot oplyst, at der ikke har været nogen sammensværgelse, der har haft indflydelse på valget.

Natalia Veselnitskay (Foto: AP)
Natalia Veselnitskay (Foto: AP)
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?