Trumps søn raser over pulverbrev

Vanessa Trump, 40, blev mandag bragt til hospitalet, efter at hun åbnede brev med hvidt pulver. Det viste sig dog at være ufarligt

Vanessa Trump, 40, er uskadt efter en skræmmende episode, hvor hun åbnede et brev med hvidt pulver. Pulveret viste sig at være harmløst. Foto: AP
Vanessa Trump, 40, er uskadt efter en skræmmende episode, hvor hun åbnede et brev med hvidt pulver. Pulveret viste sig at være harmløst. Foto: AP
Følg Politik

Donald Trump jr., præsident Trumps ældste søn, er både vred og forfærdet over, at hans kone åbnede et brev, der indeholdte hvidt pulver.

Vanessa Trump, 40, blev mandag formiddag bragt til hospitalet på Manhattan, New York, men det hvide pulver viste sig at være harmløst.

Trump jr. er under alle omstændigheder stiktosset.

- Det er i sandhed afskyeligt, at nogle individer vælger at give udtryk for deres holdninger med en så afstumpet opførsel, skriver han i en opdatering på Twitter og bekræfter samtidig, at hustruen har det godt.

Vanessa Trump åbnede brevet i sin mors lejlighed på Manhattan. Hun ringede efterfølgende til alarmcentralen og sagde, at hun følte sig dårlig.

Politiet har undersøgt indholdet af brevet, der viste sig at være ufarligt. Der er endnu ingen officielle oplysninger om, hvad det hvide pulver bestod af.

Brevet var ifølge NBC News adresseret til Donald Trump jr., der sammen med lillebror Eric Trump har overtaget den daglige ledelse af farens ejendomsimperium Trump Organization.

Har fem børn
Vanessa og Donald Trump Jr. har været gift siden 2005. Parret har fem børn, men ingen af dem befandt sig i lejligheden, da brevet blev åbnet.

Vanessa og Donald Trump Jr. blev gift i 2005 og har fem børn. Foto: AP
Vanessa og Donald Trump Jr. blev gift i 2005 og har fem børn. Foto: AP
 

Vanessa Trumps mor,  Bonnie Haydon, bor i denne ejendom på Manhattan i New York, og det var her, at pulverbrevet blev åbnet. Foto: AP
Vanessa Trumps mor, Bonnie Haydon, bor i denne ejendom på Manhattan i New York, og det var her, at pulverbrevet blev åbnet. Foto: AP

Trumps svigerdatter på sygehuset: Åbnede pulverbrev

Det er uklart, hvorfor Vanessa Trump åbnede brevet i sin mors lejlighed. Moren, Bonnie Haydon, blev også bragt til undersøgelse på hospitalet, da hun ligeledes havde håndteret brevet.

Bonnie Haydon er datter af den danske jazzkomponist Kai Ewans, der udvandrede til USA i 1950'erne. Familiens forbindelse til Danmark er tilsyneladende stadig stærk, og i maj 2017 var Vanessa Trump på Orø nær Holbæk for at besøge sin danske familie.

Vanessa Trump var i forbindelse med besøget inviteret på Marienborg, hvor hun ifølge DR spiste frokost med Lars Løkke Rasmussen, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Donald Jr. og Vanessa Trump ankommer med deres børn til præsident Trumps indsættelsesceremoni i januar 2017. Foto: AP
Donald Jr. og Vanessa Trump ankommer med deres børn til præsident Trumps indsættelsesceremoni i januar 2017. Foto: AP
 

Secret Service, der har ansvaret for sikkerheden for den amerikanske præsident samt nærmeste familie, bekræfter hændelsen på Manhattan.

- Secret Service og vores partnere i ordensmagten i New York City efterforsker en mistænkelig pakke adresseret til en af de personer, som er under vores beskyttelse, hedder det i en kort udtalelse fra sikkerhedstjenesten.

Majsstivelse med posten
I marts 2006 modtog Donald Trump Jr’s bror, Eric, også et brev med hvidt pulver. Det viste sig senere at være majsstivelse og dermed ufarligt.

Der er dog grund til at tage de hvide pulverbreve alvorligt i USA.

I september 2001 – en uge efter terrorangrebet mod World Trade Center - blev en række breve med miltbrandbakterie sendt med post til amerikanske medier og fremtrædende politikere. Fem mennesker døde og 17 andre blev smittet med den livsfarlige bakterie.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind