Trumps store frygt: Løgner hvis jeg siger sandheden

Den amerikanske præsident vil ikke stå i en situation, hvor det bliver hans ord mod fyret FBI-chefs ord

Bliv klogere på Trumps kryptiske udtalelse her (Producer: Martin Lorentsen)

Se også: Medie: Tidligere Trump-advokat indgår aftale med anklager

USA's præsident, Donald Trump, er bange for, at hans udtalelser i forbindelse med en eventuel afhøring i Robert Muellers Ruslands-undersøgelse vil blive brugt imod ham.

Det siger han mandag i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

- Selv hvis jeg siger sandheden, så gør det mig til en løgner. Det går ikke, siger præsidenten blandt andet.

Den kludrede udtalelse skal ifølge udenrigsredaktør på Kongressen.com, Philip Christian Ulrich, ses i lyset af, at Trump og hans hold ser alternativt på begrebet sandhed.

- Og der har hans (Trump, red.) advokat jo været ude de sidste par dage og sige; hvad er sandheden egentlig? Sandhed er jo en subjektiv ting, siger han til Ekstra Bladet.

Advokaten - den tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani - advarede i weekenden Trump mod at forklare sig under ed på grund af faren for at 'gå i en fælde og begå mened'.

- Hvad det i sidste ende handler om er, at Donald Trump har en meget dårlig kontakt mellem sin hjerne og sin mund. Han taler, før han tænker sig om, nogen gange, vurderer Philip Christian Ulrich.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Svær at styre i en retssal
I interviewet med Reuters fortæller præsidenten, at han er bange for, at hans udtalelser vil blive sammenholdt med udtalelser fra andre personer, der har været afhørt af Robert Mueller - ikke mindst den nu fyrede FBI-chef James Comey.

- Så hvis jeg siger noget, og han (James Comey, red.) siger noget andet, og det er mit ord imod hans, og han er bedste venner med Mueller, så vil Mueller måske sige; jeg tror på Comey, forklarer præsidenten.

På trods af sine forbehold ønsker Donald Trump ikke at kommentere, hvorvidt han i sidste ende vil lade sig afhøre af Mueller. Philip Christian Ulrich tror dog ikke, at præsidenten stiller op.

- Det ville være rigtig svært for hans advokater, at styre ham inde i det lokale, og det er de ikke interesserede i. Og fremtidige præsidenters jurister vil ikke være interesserede i, at der bliver sat en præcendens for, at man kan tage en præsident ind til afhøring i tide og utide, forklarer udenrigsredaktøren.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller er blevet sat i spidsen for en efterforskning, der blandt andet skal klarlægge, hvorvidt medlemmer af Trumps kampagnestab samarbejdede med russiske agenter under valgkampen i 2016.

Donald Trump ønsker i interviewet med Reuters ikke at svare på, om han overvejer at fjerne Robert Muellers sikkerhedsgodkendelse.

Det gjorde han i sidste uge mod den tidligere CIA-chef John Brennan, der gentagne gange havde kritiseret præsidentens udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Trumps tidligere kampagne-leder, Paul Manafort, risikerer en lang fængselsstraf grundet den store sag. Philip Christian Ulrich forklarer her sagen (Producer: Martin Lorentsen)

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere