Annonce:
Annonce:

Trumps svigersøn: Jeg samarbejdede ikke med Rusland

- Jeg kender ikke nogen i Trump-kampagnen, som i hemmelighed arbejdede sammen med Rusland, siger Jared Kushner.

Foto: AP/Andres Harnik
Foto: AP/Andres Harnik
Annonce:
Følg Politik

Jared Kushner, der er præsident Donald Trumps svigersøn og nærmeste rådgiver, afviser, at han i hemmelighed arbejder sammen med Rusland.

Alle mine handlinger var 'meget rene', siger han foran Det Hvide Hus, efter han er blevet afhørt af et udvalg i Senatet om Trump-kampagnens mulige forbindelse til Rusland under valgkampen sidste år.

- Jeg arbejder ikke hemmeligt sammen med russerne, og jeg kender heller ikke nogen i Trump-kampagnen, som gjorde det, bedyrer han.

Afhøringen i Senatet foregik for lukkede døre, og det har derfor ikke være muligt at høre hele forklaringen.

Kushner vender tirsdag tilbage til Kongressen. Her skal han afhøres af efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus i samme anliggende.

Trump forsvarer sin søns møde med russisk advokat

I en skriftlig erklæring til senatsudvalget erkender han, at han havde fire møder med russere.

Annonce:

Hans problem er, at han ikke oplyste om disse kontakter, da han blev godkendt af sikkerhedsmyndighederne til at arbejde i Det Hvide Hus som en af Trumps mest betroede medarbejdere.

Den amerikanske efterretningstjeneste mener, at Rusland har prøvet at påvirke udfaldet af det amerikanske præsidentvalg i november sidste år til fordel for Trump. Det bliver nu undersøgt, hvorvidt Trumps kampagnehold havde noget med sagen at gøre.

Der er løbende kommet flere historier frem om kontakter mellem Trumps personale og Rusland. Selv har præsidenten afvist, at nogen omkring ham skulle have samarbejdet med Rusland i hemmelighed.

Også Donald Trumps tidligere kampagneleder Paul Manafort og hans ældste søn, Donald Trump Jr., er blevet bedt om at redegøre for deres relationer til Rusland.

Trumps søn afslører hemmelig russer-korrespondance: I love it

I et dokument, som Jared Kushner har givet til nyhedsbureauet AP inden høringen, forklarer han, at han havde fire kontakter med russere under valgkampen. Ingen af disse møder var ifølge Kushner upassende.

Annonce:

Det der er problemet for Trumps tidligere rådgiver, søn og svigersøn er, at de alle var til stede ved et meget omtalt møde i Trump Tower i juni 2016. Her mødtes de angiveligt med en russisk advokat, der ifølge en række e-mails kunne levere kompromitterende materiale om Hillary Clinton.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: