Trumps tætte rådgiver opdigter terrorangreb - igen

Kellyanne Conway har i flere interviews fortalt om Bowling Green-massakren, der kostede 'adskillelige soldater livet'. Men angrebet har aldrig fundet sted

Trumps allierede, Kellyanne Conway, er gentagne gange blevet afsløret i at lyve om terrorangreb. Foto: AP
Trumps allierede, Kellyanne Conway, er gentagne gange blevet afsløret i at lyve om terrorangreb. Foto: AP

Da præsident Trumps rådgiver og tidligere kampagneleder, Kellyanne Conway, i et live-interview med MSNBC opdigtede et terrorangreb i USA, kaldte hun efterfølgende udtalelserne 'en fejl'.

Men sidste uges interview med MSNBC var ikke første gang, Conway fortalte om den såkaldte Bowling Green-massakre.

Tilbage i januar blev Kellyanne Conway interviewet af Cosmopolitan og TMZ, og også her fortalte hun detaljeret om massakren, som skulle have fundet sted i 2011.

- To irakiske statsborgere kom til vores land og blev en del af Islamisk Stat. Derefter rejste de tilbage til Mellemøsten, hvor de blev trænet i at være terrorister. Til sidst kom de tilbage til USA, hvor de endte som hjernerne bag Bowling Green Massakren, der kostede uskyldige soldater livet, fortalte Kellyanne Conway i interviewet med Cosmopolitan.

Se også: Trumps rådgiver i hårrejsende fejl: Opdigter massakre på direkte tv

Udtalelserne kom i kølvandet på Trumps indrejseforbud, der omfatter borgere fra syv overvejende muslimske lande.

For Trump var slet ikke den første til at indføre indrejseforbud, understregede Conway i interviewene. Det gjorde daværende præsident Obama nemlig allerede efter massakren i Bowling Green.

- Han (Obama red.) gjorde det. Det er et faktum. Han gjorde det af præcis de samme grunde som Trump, fortalte Conway, der også har en forklaring på, hvorfor mange amerikanere ikke husker massakren.

Den blev nemlig aldrig dækket i medierne.

Se også: Opdigtede massakre på direkte tv: Nu forklarer hun sig

Men der er ikke hold i Conways påstande.

I 2011 blev to irakiske statsborgere, der var kommet til USA som flygtninge, ganske rigtigt anholdt for at planlægge at sende våben og penge til terror-organisationen al Qaeda. Men formålet var angiveligt at slå amerikanske styrker i Irak ihjel. De anholdte havde hverken dræbt eller planlagt at dræbe nogen i USA. Og de havde heller aldrig været i Mellemøsten for at blive trænet til terror.

Som konsekvens af anholdelsen af de to irakiske statsborgere skærpede Obama asylkravene for irakiske flygtninge. Desuden blev de amerikanske myndigheder pålagt at gen-screene op mod 58.000 flygtninge i USA samt 25.000 flygtninge, der stadig befandt sig i Irak.

303 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere