Trumps talerør til grin: Nu florerer rygterne

Han har kun siddet på posten i fem måneder, men allerede kvajet sig gevaldigt flere gange. Nu overvejer pressesekretær Sean Spicer at trække sig, mener amerikanske medier at vide

Se fem af pressesekretærens mest bizarre øjeblikke her

Sean Spicer.

Et navn de fleste vil sige, de kender, og det på trods af, mandens job ene og alene handler om at kommunikere med og betjene pressen.

Aldrig før har en amerikansk præsidents pressesekretær været omtalt så massivt, som det er tilfældet med halvireren fra Rhode Island. Men måske heller aldrig før har en pressesekretær optrådt, ageret og udtalt sig så kontroversielt som Sean Spicer.

Mange akavede sammenstød med pressen, fejlbehæftede forklaringer og akavede udtalelser er det blevet til. Og tilsyneladende nu mange, at pressesekretæren ifølge velansete The Guardian overvejer at trække sig tilbage fra rampelyset og fortsætte i en mere anonym rolle bag gardinerne i Det Hvide Hus.

Trumps talsmand undskylder Hitler-kommentar

Kryptisk svar
Da en journalist spurgte ind til rygterne tirsdag, svarede Spicer:

- Jeg er lige her. I kan fortsætte med at tage jeres selfies, men tilføjede:

- Hør, det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft et par ledige stillinger, inklusiv den som kommunikationsdirektør(...) Vi er altid på udkig efter måder at forbedre arbejdet med at artikulere præsidentens arbejde og agenda.

Han sagde også, at det vil blive annonceret, hvis ændringer kommer.

Gør de det, får Trumps stab ikke let ved at hyre en erstatning. Kun seks procent af 900 adspurgte, professionelle kommunikationsfolk siger således, at de har lyst til at overtage jobbet, hvis de skulle blive det tilbudt, skriver Bloomberg med henvisning til en undersøgelse fra University of Southern California.

Artiklen fortsætter under videoen...

Det er ikke et hegn, det er en mur, insisterede Spicer ved præsentation af planen for opførelsen af en mur mod Mexico. (Video: Whitehouse.gov)

Har mistet gnisten
Spicers udtalelse kommer efter en periode, hvor Spicers stedfortræder, Sarah Huckabee Sanders, ved flere lejligheder har håndteret pressebriefingerne, og den nu tidligere kommunikationsdirektør Mike Dubke har forladt posten og Det Hvide Hus.

Denne kvinde får USA til at undre sig: Hvor er Trumps 'talerør'?

I amerikanske mediers politiske dækning tales der samtidig om, hvordan Spicers entusiasme angiveligt i synlig forstand har været faldende, og hans humør skulle være blevet dårligere i løbet af de fem måneder, han har bestridt jobbet.

Eksempelvis bliver alle forespørgsler på Ruslands påståede indblanding i det amerikanske valg nu henvist til en ekstern advokat, ligesom Spicer med mellemrum svarer, at han ikke kender til problemstillinger, journalisterne forholder ham, fordi han ikke har talt med præsidenten om dem.

Det Hvide Hus klapper i: Ingen spørgsmål om Trump og Rusland

- Jeg tror ikke, jeg har sat mig ned og talt med ham (Trump, red.) om den specifikke ting, svarede Spicer således til et konkret ja/nej-spørgsmål om, hvorvidt Trump tror, russerne har blandet sig i valget. Og da CNN-journalisten Jim Acosta stillede et opfølgende spørgsmål, ignorerede Spicer ham.

Fox News i overraskende Trump-sviner: - Det er vanvittigt

Sean Spicers kontroversielle embedsperiode begyndte, da han stillede sig op og sagde, at fremmødet ved indsættelsen af Donald Trump som præsident var det største nogensinde, og at mediernes udlægning om det modsatte var falske, selv om blandt andet luftfotografier talte sit tydelige sprog.

Det var også i den forbindelse, at begrebet 'alternative facts' - foranlediget af særlig rådgiver Kellyanne Conway - blev taget i brug af Sean Spicer, da han efterfølgende blev nødt til at hive i land.

Trump-lejr ændrer forklaring: 'Det har jeg aldrig sagt'

Siden da har Spicer ved flere lejligheder optrådt mærkværdigt - se vores 'top fem' øverst

Det har jeg aldrig sagt! Spicer i talproblemer. (Video: AP)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri