Truslerne fortsætter: Vil 'sænke Japan' og 'reducere USA til aske og mørke'

Nordkorea raser over de seneste sanktioner mod landet og finder på nye kreative måder at true sine fjender på

Her offentligøres etsten af en brintbombe på nordkoreansk tv. Video: KCNA via AP

Der bliver ikke sparet på retorikken, når Nordkorea skal sige, hvad de mener om de lande, der er imod dem.

Det har de endnu en gang bevist i den seneste reaktion på FN's sanktioner mod landet i kølvandet på Nordkoreas test af en brintbombe.

Denne gang er det FN's Sikkerhedsråd samt Japan og atter en gang USA, der står for tur.

Landets 'fredskomite', der står for Nordkoreas udenlandske forbindelser og propaganda, krævede at FN's Sikkerhedsråd skal nedlægges, da det er et 'ondskabsfuldt værktøj', som består af 'korrupte' lande, der handler på ordrer fra USA.

Kim Jong-un. Foto: AP Samfund - 12. sep. 2017 - kl. 11:47 Mystisk trussel fra Nordkorea: De vil lide mere end nogensinde

Og naboen mod øst, Japan, bør også ophøre med at eksistere, hvis det står til diktaturstaten.

- De fire øer i øhavet skal blive sænket i havet af Juches atombombe. Japan behøver ikke længere at eksistere nær os, siger komiteen ifølge det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA, skriver Reuters.

Juche, som komiteen omtaler, er Nordkoreas dominerende politiske ideologi, som er en blanding af marxisme og nationalisme, som blev prædiket af grundlægger Kim Il Sung.

Foto: AP Krig & katastrofer - 5. sep. 2017 - kl. 10:51 Nervepirrende Nordkorea-krise: Nu advarer Putin mod katastrofe

Vil reducere USA til aske
Og det er ikke kun Japan, som ifølge Nordkorea bør frygte for sin eksistens ovenpå FN's sanktioner. USA får også en ny trussel i rækken af adskillige trusler rettet mod supermagten.

- Lad os reducere USA's fastland til aske og mørke. Lad os lufte vores modstand med mobilisering af alle gengældelsesmidler, der er blevet forberedt indtil nu, lyder det videre fra 'fredskomiteen'.

Nordkorea og dets leder, Kim Jong Un, fortsætter med at true omverden efter de seneste sanktioner, der har til formål at få landet til at stoppe med at udvikle sit atomprogram. Arkivfoto: KCNA via AP
Nordkorea og dets leder, Kim Jong Un, fortsætter med at true omverden efter de seneste sanktioner, der har til formål at få landet til at stoppe med at udvikle sit atomprogram. Arkivfoto: KCNA via AP
 

Mens Nordkorea altså fortsætter med de evindelige trusler mod USA, har USA's præsident, Donald Trump, og landets FN-repræsentanter heller ikke holdt sig tilbage med at skyde med skarpt mod diktaturstaten.

- Vi ønsker ikke krig, men vores tålmodighed er ikke uden grænser, lød det fra FN-ambassadør Nikki Haley op til vedtagelsen af de seneste sanktioner.

Krig & katastrofer - 5. sep. 2017 - kl. 06:53 USA: Vi ønsker ikke krig med Nordkorea - men NOK er NOK

Se også: Trump til Kim Jong-Un: Sanktioner er intet imod, hvad der venter

Sanktionerne mod Nordkorea betød blandt andet en begrænsning af Nordkoreas import af råolie, samt et forbud mod eksport af tekstiler og billig nordkoreansk arbejdskraft.


Se hvro langt nordkoreanske missiler formentlig kan række i videoen her. Video: PA/AP

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen