Tsipras anklager Grækenlands kreditorer for afpresning

EU's grundlæggende værdier bygger ikke på afpresning og ultimatummer, siger Alexis Tsipras efter EU-topmøde.

Følg Politik

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, siger ved afslutningen på EU-topmødet i Bruxelles, at de europæiske værdier ikke er grundlagt på "afpresning og ultimatummer". Hans regering vil i stedet kæmpe for gensidig respekt.

Tsipras går dermed i offensiven mod Grækenlands internationale kreditorer før et afgørende eurogruppemøde i Bruxelles lørdag, hvor håbet er at finde en løsning på den akutte græske gældskrise.

- De grundlæggende værdier for Den Europæiske Union var demokrati, solidaritet, lighed og gensidig respekt. Den byggede ikke på afpresning og ultimatummer, siger Tsipras ifølge Reuters ved afslutningen på EU-topmødet i Bruxelles.

- Ingen har ret til at sætte disse værdier på spil, siger Tsipras.

Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, har på EU-topmødet opfordret Grækenland til at acceptere "et ekstraordinært godt tilbud" fra de internationale kreditorer under forhandlingerne om en redningsplan for Grækenland.

Hvis Grækenland indgår en aftale med sine kreditorer om at gennemføre reformer, der kan få den græske økonomi tilbage på vækstsporet, vil det udløse nye milliardlån, der kan få den græske økonomi frelst gennem de kommende mange måneder, mener Merkel.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+