Annonce:
Annonce:

Tsipras anklager Grækenlands kreditorer for afpresning

EU-præsidenten afviser, at nogen afpresser Grækenland, der skal levere reformer for at få udbetalt penge.

Annonce:
Følg Politik

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, går i offensiven mod Grækenlands internationale kreditorer og siger, at de europæiske værdier ikke er grundlagt på "afpresning og ultimatummer".

Den græske regering vil i stedet kæmpe for gensidig respekt, lyder det fra Tsipras ved afslutningen på EU-topmødet i Bruxelles.

Hans nye udfald mod de græske kreditorer kommer dagen før et afgørende møde lørdag mellem eurolandenes finansministre. Håbet er, at det på lørdagens eurogruppemøde i Bruxelles vil lykkes at finde en løsning på den akutte græske gældskrise.

- De grundlæggende værdier for Den Europæiske Union var demokrati, solidaritet, lighed og gensidig respekt. Den byggede ikke på afpresning og ultimatummer, siger Tsipras.

- Ingen har ret til at sætte disse værdier på spil, siger han.

Annonce:

EU-præsidenten, Donald Tusk, afviser, at Grækenland bliver afpresset under forhandlingerne om en aftale, der kan bringe den græske økonomi frelst gennem de kommende måneder.

Deadline for en løsning er på tirsdag 30. juni, hvor den nuværende støtteordning udløber, samtidig med at Grækenland skal betale 1,5 milliarder euro til Den Internationale Valutafond.

Grækenland kan næppe betale uden en aftale, der frigør penge til grækerne til gengæld for reformer, der kan bringe dem tilbage på vækstsporet.

- Det er ikke politisk afpresning, når vi dag efter dag gentager, at dagen nærmer sig, hvor spillet er ude, siger Tusk med henvisning til den 30. juni.

Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, har på et 45 minutter langt møde med Tsipras under EU-topmødet opfordret Grækenland til at acceptere "et ekstraordinært godt tilbud" fra de internationale kreditorer.

Annonce:

Hvis Grækenland indgår en aftale med sine kreditorer om reformer af den græske økonomi, vil det udløse udbetaling af lån, der allerede er stillet grækerne i udsigt, men som er blokeret, indtil den de græske reformer er vedtaget.

- Vi har taget et skridt i Grækenlands retning. Nu er det op til grækerne at tage et tilsvarende skridt, siger Merkel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: