Tulle afviser ansvar for kommunale ældrebesparelser

Det endelige ansvar for ældrebesparelser i kommunerne ligger hos SR-regeringen, argumenterer DF-formand

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Der kan være gode grunde til, at Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer i stort omfang er med til at skære ned på ældreområdet i kommunerne.

For ofte vil alternativet være værre - og under alle omstændigheder tilhører det endelige ansvar den tidligere SR-regering.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der hjemvendt fra ferie for første gang kommenterer Politikens gennemgang af Dansk Folkepartis rolle i kommunale besparelser på ældreområdet.

Gennemgangen, som Politiken bragte for en uge siden, viser, at Dansk Folkeparti er med i budgetforlig i 57 af de 66 kommuner, som i år har beskåret udgifterne til de ældre.

Se også: Tulles hykleri

Partiets involvering i besparelserne er sket, på trods af at de ældre er en mærkesag for partiet. I årevis har Dansk Folkeparti på Christiansborg således efterlyst flere penge til området.

Men Kristian Thulesen Dahl afviser, at partiet har fjernet sig fra sin mærkesag.

- Nej, vi skal i Folketinget selvfølgelig vurderes på vores evne til at sikre kommunerne en økonomi, der gør, at vi kan prioritere ældreområdet, siger han til Politiken.

- Så skal man i den enkelte kommune vurderes på, hvordan man prioriterer sin økonomi. Der må det være det enkelte byrådsmedlems og den enkelte kommunes ansvar, hvordan man prioriterer i den situation, de er i.

DF-bosserne Thulesen Dahl og Peter Skaarup i Folketings-salen, hvor mange nye partifæller nu slutter sig til makkerparret. (Foto: Niels Hougaard) Politik Sådan scorer DF kassen på valget

For at sikre bedre forhold for landets ældre lægger Thulesen Dahl op til at genindføre en ældrepulje i den kommende finanslov med en ny milliard kroner og nye kriterier, der skal sikre, at pengene når helt ud på plejehjemmene.

En lignende pulje blev fjernet i den seneste aftale om kommunernes økonomi. Dansk Folkeparti var med i kommuneaftalen, der førte til en sløjfning af den såkaldte ældremilliard.

180 kommentarer
Vis kommentarer