Tulle: Regeringen må træde i karakter nu

Strømmen af flygtninge og migranter op gennem Europa er nu nået til Rødby, og Dansk Folkeparti kræver handling fra Lars Løkke (V)

Tulle: Regeringen må træde i karakter nu

Sådan så det ud, da flygtningene nåede Danmark (Video: Per Rasmussen)

- Nu må regeringen træde i karakter!

Sådan skriver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på Facebook, efter at en større gruppe mennesker på flugt stak af fra politiet ved den danske grænse nær Rødby.

- Schengen-samarbejdet ER brudt sammen. Med den frie bevægelighed får de migranter, der strømmer ind i Europa i disse uger uhindret adgang også til Danmark!

- Derfor skal der indføres grænsekontrol NU! Kald det midlertidigt eller permanent - bare det sker!

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er omkring 170 flygtninge ankommet til Rødby, hvor en del er blevet indkvarteret med mad og drikke på Rødby station.

En gruppe er dog stukket af, da "store dele" ifølge politiet ikke ønskede asyl i Danmark.

Ifølge TV2's journalist på stedet havde de købt billet til Sverige. Men de stak af, da det gik op for dem, at de kunne risikere at blive sendt tilbage.

SF mener ikke, at grænsebomme havde gjort en forskel i den konkrete sag.

- Det nytter ikke noget at plastre grænserne til med rød/hvide bomme. De virker ikke, og menneskesmuglerne finder altid en anden vej. Vi er omgivet af hav.

- Men det giver god mening at styrke det europæiske politisamarbejde og give flere midler til ekstra politimandskab ved de danske grænser. Til mere intelligent grænsekontrol, skriver SF's Jacob Mark på Facebook.

Flere migranter ved motorvejen på Lolland (Video: Olivia Eriksen)