Annonce:
Annonce:

TV: Se Helle juble over Kinnocks kæmpesejr

Helle Thorning-Schmidts mand stormer ind i Westminster

Helle Thorning jubler over sin mands valgsejr. (Foto: James Kristoffer Miles)
Annonce:
Følg Politik

NEATH, WALES (Ekstra Bladet): Statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, blæser forbi alle modkandidater i Aberavon-valgkredsen og ind i det britiske parlaments underhus som nyt Labour-medlem med hele 15.416 stemmer. Knap 11.000 flere end nærmeste forfølger, som overraskende var fra UKIP.

Sejren forlænger langdistanceforholdet
- Jeg er meget glad. Jeg kan ikke vente med at gå i gang med at arbejde for borgerne i Aberavon. Jeg skal nu etablere mit kontor her i byen og skal også være i Westminster, sagde Stephen Kinnock efter valgsejren.

Både han og Helle Thorning-Schmidt skal nu fortsætte langdistanceforholdet og pendlerlivet mellem Storbritannien og Danmark. Men det generer ikke Kinnock.

- Jeg kommer til at være baseret her. Men vi finder altid en måde at mødes på, når vi kan, lød det fra det nyvalgte parlamentsmedlem.

Annonce:

Stephen Kinnock kan dog formentlig se frem til at måtte tage turen op gennem britisk politiks benhårde hierarki, hvor nye parlamentsmedlemmer starter på bagerste bænk i Westminster, inden de kan gøre sig forhåbninger om vigtigere poster.

Familien fejrede valgsejr
Stephen Kinnock havde under hele optællingen, der varede fra kl. 22.00 til 03.00, følgeskab af sin kone Helle Thorning-Schmidt og sin ældste datter Johanna på det lokale sportscenter i Neath, ligesom han også havde sin far, tidligere Labour-leder Neil Kinnock, og mor Glenys med til at fejre valgsejren.

Her mængede den danske statsminister sig med lokale kandidater, optællere, frivillige og valgtilforordnede, hvis hun da ikke sludrede lystigt med svigerforældrene Neil og Glenys eller datteren Johanna, 18, der gik arm i arm med sin mor en stor del af natten.

Hånd i hånd med Helle
Tidligere på torsdagen stemte Stephen Kinnock – formentlig på sig selv; det er ikke lovligt at rapportere på valgdagen i Storbritannien – mens han fulgtes hånd i hånd gennem landsbyen Cwmavons gader med Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:

Det britiske valg ser imidlertid ud til at ende skidt for Kinnocks parti Labour, som ikke kommer i nærheden af at kunne danne regering alene.

I stedet ser de konservative med premierminister David Cameron i spidsen ud til at kunne fortsætte i regering.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: