TV: Uhellig halal-debat

'Det er derfor, at det multikulturelle samfund på alle måder er uønskeligt,' lød det fra Morten Messerschmidt i heftig halal-debat med de Radikale

Følg Politik

Efter Ekstra Bladet har sat halal-kød på debat-menuen, er det blevet til en heftig debat om, hvorvidt der lovmæssigt skal indføres en offentlig mærkningsordning, så forbrugerne ved, når de køber halal-kød.

Og selvom temaet i den grad omhandler religion, var der absolut intet, som var helligt, da Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i dag stødte brystet mod de Radikales Rasmus Helveg Petersen.

Det føg om med angreb som 'usympatisk' og 'muslim-angst'.

Danskerne: Er vores kylling halal?

Radikale er imod en mærkning

- Der er ingenting, som forhindrer producenterne i at mærke deres produkter. Og rigtig mange af disse halal-produkter bliver solgt med mærkning, sagde Rasmus Helveg Petersen, der er fungerende fødevareordfører for de Radikale.

- Hvilken sikkerhed har forbrugeren for, at det kød, der importes efterlever danske, dyreetiske standarder?

- Jeg vil tro, at der ville kunne findes eksempler på, at man har importeret kød med dyr, der er slagtet uden bedøvelse. Men jeg er sikker på, at det er ret få mængder.

Nu bombarderer DF med halal-spørgsmål

- Det, at det er halal-slagtet, betyder ikke, at der er dyrevelfærdsproblemer, sagde Rasmus Helveg Petersen videre, inden han sendte en svada mod den politiske modstander:

- Du må tro, at der hopper noget fra den rituelle slagtning over i kødet. Det gør der ikke.

Uønskeligt

På den anden side vil Morten Messerschmidt, der er medlem af Europaparlamentet, have indført tvungen mærkning.

- Der er en samfundsgruppe, stærkt hjulpet af det Radikale Venstre, som prøver at ændre reglerne og presse nogle religiøse principper ind i noget, der burde være rent verdsligt. Forbrugeren skal have mulighed for at fravælge et produkt, som er slagtet efter religiøse hensyn og ikke dyreretslige, sagde Morten Messerschmidt.

Hospital indfører halalkød

- Kunne du godt tænke dig, at man forbød halalkød i Danmark?

- Ja, jeg må sige, at jeg synes i udgangspunktet, at det er vederstyggeligt, at man lader noget, der bør være et verdsligt civilretligt anliggende nemlig slagteregler styre efter religiøse hensyn. Det bryder jeg mig faktisk ikke om.

- Skulle vi ikke være lidt mere runde, og sige at det er en del af de multikulturelle samfund?

- Der er slet ingen tvivl om, at dette er en del af det multikulturelle samfund. Og det er derfor, at det multikulturelle samfund på alle måder er uønskeligt.

Morten Messerschmidt vil nu have taget det op på Dansk Folkepartis sommergruppemøde, hvorvidt partiet skal arbejde for et forbud mod halal-kød i Danmark.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind