TV2 beklager: Divya Das og Kristian Jensen misforstod hinanden

TV2-vært Divya Das og Kristian Jensen gik helt skævt af hinanden i tirsdagens udgave 19 Nyhederne. Nu beklager TV2 det uheldige interview

Kristian Jensen og Divya Das gik skævt af hinanden i tirsdagens udgave af TV2. Baggrunden var dette Venstre-pressemøde. Nu beklager tv-stationen.

Et interview sidder nærmest aldrig lige i skabet, men det er sjældent, at de to involverede parter taler så forbi hinanden, som tilfældet var i tirsdagens udgave af 19 Nyhederne

TV2 og Divya Das havde inviteret Venstres næstformand, Kristian Jensen, ind til en debat om deres nye asylforslag. Men interviewet gik i koks, og det var ikke teknikken, der kiksede.

Baggrunden for interviewet var, at Venstre vil forhindre, at Danmark skal tilbyde kontanthjælp til nytilkomne flygtninge og familiesammenførte, genindførsel af optjeningsprincipper på børnecheck og folkepension, så flygtninge ikke stilles bedre end danskere.

Dermed vil Venstre undgå, at flygtninge vælger Danmark fremfor andre lande, fordi vores velfærdsydelser er blandt Europas bedste.

Det fik TV 2's populære studievært til at spørge, om der er videnskabeligt belæg for Venstres påstand, og hurtigt var Kristian Jensen klar med en Frontex-rapport.

Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen efter deres første duel i denne valgkamp. (Foto: Carsten Bundgaard) Dansk politik Danmark også i top over asyl-import i Løkkes tid

- Det meget store flertal af syrere søgte ikke om asyl i det medlemsland, de ankom til, men snarere i andre medlemslande af mange forskellige grunde, især fordi de forventer at modtage mere attraktive velfærdsydelser, konkluderer rapporten.

Herefter opstår en længere diskussion, om hvorvidt Kristian Jensen citerer rapporten korrekt, og det får nu TV2 til at beklage.

- Det kunne i sammenhængen fremstå som om, vi beskyldte Kristian Jensen for at fejlcitere årsrapporten fra Frontex. Det er meget beklageligt. Kristian Jensens henvisning til rapportens ordlyd om en sammenhæng mellem et lands økonomiske ydelser og antal syriske flygtninges ansøgning om asyl i det pågældende land er helt korrekt, siger TV 2 Nyhedernes chefredaktør, Hans Peter Blicher til TV2.

Også Divya Das beklager, at interviewet ikke gik lige efter de mange bøger om interviewteknik.

- Jeg anfægter jo ikke den 1,5 linje, der står i Frontex’s rapport om, at den undersøgelse af den syriske gruppe viser, at nogle især vælger at rejse til lande med stort velfærd. Det anfægter jeg slet ikke. Men det kommer til at lyde sådan, siger hun til TV2.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Her er Løkkes flygtninge-fatamorgana

Lars Løkke bør rette udspillet, synes Socialdemokraterne (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik S om Løkkes forældede tal: Venstre bør rette i udspillet

120 kommentarer
Vis kommentarer