Tyrkiet blokerer for ny flygtningerute til Grækenland

Tyrkiske sikkerhedsstyrker blokerer for hundredvis af syrere, der vil krydse landegrænsen til Grækenland

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har tirsdag blokeret for hundredvis af mennesker, overvejende syrere, som vil krydse grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland i grænsebyen Edirne for at komme til EU.

Denne rute kan potentielt blive en ny rute for migranter og flygtninge, som forsøger at nå frem til blandt andet landene i Nordeuropa.

Det tyrkiske politi etablerede kortvarigt barrikader nær Edirne, der ligger omkring 17 kilometer fra grænsen til EU-landet Grækenland.

Strækningen på 17 kilometer er en vej, men Reuters skriver, at nogle af de mange mennesker forlod vejen og begav sig mod de omkringliggende højdedrag i et forsøg på at nå grænsen af mere utraditionelle ruter.

Bustrafikken mellem Istanbul og Edirne blev suspenderet, mens myndighederne forsøgte at standse strømmen af mennesker.

Hundredvis af potentielle flygtninge og migranter samlede sig nær en busstation i Istanbul, hvor de krævede adgang til landegrænsen til Grækenland.

Frygten for at forsøge sig med sejlturen fra Tyrkiet til Grækenland er stigende, efterhånden som flere og flere omkommer under forsøget på at nå Grækenland.

- Red os fra druknedøden, råbte folk ved busstationen.

Migranter og flygtninge brugte de sociale medier til at organisere deres forsøg tirsdag på at nå til Grækenland via landegrænsen.

De håber, skriver Reuters, at det vil medvirke til at gøre omverdenen opmærksom på faren ved at komme til Europa over havet.

Tyrkiet huser omkring to millioner flygtninge. Deres forhold er ikke lette. Det er svært for dem at få arbejde, og i de seneste måneder er en voksende bølge af mennesker fra blandt andet Tyrkiet søgt mod Europa.

Det sker ofte med hjælp fra menneskesmuglere, og det er ikke ufarligt. Det sker, at bådene mellem Tyrkiets vestkyst og de græske øer forliser, eller at folk falder over bord.