Tyrkiet tager ikke 'titusinder' af flygtninge tilbage

Tyrkisk minister understreger til medie, at Tyrkiet har et loft, når det kommer til antallet af flygtninge

flygtninge på vej til Europa ses her i den tyrkiske by Bodrum. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
flygtninge på vej til Europa ses her i den tyrkiske by Bodrum. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

EU skal ikke regne med, at Tyrkiet tager alle flygtninge, der befinder sig på de græske øer, tilbage.

Det siger de tyrkiske myndigheder til det tyrkiske statsmedie Anadolu Agency, ifølge Reuters.

Den tyrkiske minister for europæiske anliggender, Volkan Bozkir, er citeret for at sige, at aftalen med EU om tilbagesendelse af flygtninge og migranter til Tyrkiet ikke omhandler de flygtninge og migranter, der allerede befinder sig på de græske øer.

Aftalen gælder altså kun de personer, der ankommer til de græske øer, efter at underskrifterne er sat på et aftalepapir, mener Tyrkiet.

Samtidig forsikrer Bozkir, at antallet af flygtninge og migranter, som Tyrkiet vil tage tilbage, kan tælles i tusinder - ikke titusinder.

Dermed trækker den tyrkiske minister klare streger i sandet for aftalen med EU, der forventes at skulle forhandles på plads på et topmøde om få uger.

På et tidligere topmøde er parterne blevet enige om et aftalepapir, hvoraf det fremgår, at Tyrkiet skal tage alle personer tilbage, som illegalt krydser havet fra Tyrkiet til de overbelastede græske øer. Alle omkostninger til dette skal betales af EU.

Samtidig er parterne blevet enige om, at for hver syrer, som Tyrkiet tager imod fra de græske øer, skal EU-landene tage imod en anden syrer fra flygtningelejrene i Tyrkiet.

Tyrkiet er i dag hjemsted for flere end 2,7 millioner flygtninge fra krigen i Syrien.

EU-landene har givet udtryk for, at de fortsat regner med, at omfordelingen fra Grækenland og Tyrkiet kan foregå inden for den allerede aftalte kvote på 160.000 personer.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere