Tysk finansminister ser britisk nej som gift for økonomien

Tysklands handel og økonomiske vækst bliver reduceret, hvis briterne stemmer for at forlade EU, siger økonom

En britisk udtræden af EU vil sandsynligvis føre til højere eksportafgifter. Det vil reducere Tysklands handel og reducere den økonomiske vækst i Europas største økonomi med et halvt procentpoint næste år.

Det siger den tyske økonom Marcel Fratzschers, som er direktør i det prestigefyldte økonomiske analyseinstitut Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) til Reuters.

- Den økonomiske vækst i Tyskland vil formentligt være ret robust i år og næste år, hvis vi undgår et brexit, siger Marcel Fratzscher.

- Men ved et brexit bliver væksten i den tyske økonomi alene næste år reduceret med 0,5 procentpoint, siger han videre.

Undersøgelser foretaget af DZ Bank har vist, at en britisk udtræden vil kunne koste Tyskland op mod 45 milliarder euro (335 milliarder kroner) inden udgangen af 2017 i forbindelse med tabte eksportindtægter.

Den britiske premierminister, David Cameron, der kæmper hårdt for et fortsat medlemskab, har advaret om, at et helt årti vil blive mærket af usikkerhed.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, har sagt, at et britisk nej vil være "gift" for både økonomien i Storbritannien, i EU og på globalt plan.

Schaüble har også advaret om, at Storbritannien ikke længere vil have adgang til EU's indre marked, hvis det bliver et britisk farvel til EU.

- Enten er man med, eller også er man ude, siger han til det tyske nyhedsmagasin.

EU's præsident, Donald Tusk, har i et interview med den tyske avis Bild sagt, at det vil tage mindst syv år at forhandle nye aftaler på plads mellem Storbritannien og EU, hvis briterne 23. juni vælger at vinke farvel til EU-samarbejdet.

Det vil tage to år at løse alle bånd mellem EU og Storbritannien, mens det ifølge Tusk vil kræve yderligere mindst fem år at få forhandlet nye aftaler på plads.

8 kommentarer
Vis kommentarer