Tysk minister for delvist forbud mod burka

Et slør hen over ansigtet hører ikke til i vort kosmopolitiske land, mener Tysklands indenrigsminister

Arkivfoto: Fred Ernst/AP/POLFOTO/arkiv
Arkivfoto: Fred Ernst/AP/POLFOTO/arkiv
Følg Politik

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, går ind for et delvist forbud mod burka efter en ophedet debat om sikkerhed og integration.

- Vi er enige om, at vi forkaster burkaen, og vi er enige om, at vi ønsker at introducere en lov med et påbud om, at man skal vise sit ansigt på steder, hvor det er nødvendigt for vores sameksistens, siger indenrigsministeren.

- Det kan være, når man sidder bag rattet eller på skoler og universiteter, på offentlige kontorer eller i retssalene, lyder det fra Thomas de Maizière, som fredag drøftede sikkerhed med konservative partifæller fra delstatsregeringerne.

De Maizière siger til tysk tv, at et 'slør hen over hele ansigtet ikke hører til i vort kosmopolitiske land.'

- Vi ønsker at vise vore ansigter til hinanden, og derfor er vi enige om at afvise burkaen, men spørgsmålet er, hvordan det skal føjes ind i lovgivningen, siger han.

Hans udtalelse er udtryk for et kompromis med højrefløjen i partiet forud for to delstatsvalg i næste måned, hvor det højreorienterede Alternativ for Tyskland står til at få stor fremgang.

Et forbud mod burka har været diskuteret længe, og i baglandet hos det konservative regeringsparti, CDU, og søsterpartiet, CSU, i Bayern har der været fremsat mange opfordringer til at forbyde burka.

Thomas de Maizière har tidligere gjort det klart, at han vil have mulighed for at fratage personer, der rejser til udlandet for at kæmpe for militante grupper, deres tyske statsborgerskab.

- Tyskere, der deltager i kamp i udlandet for en terrormilits og har et andet statsborgerskab, skal miste deres tyske nationalitet, sagde han i sidste uge.

Ministeren vil også gøre det lettere at deportere kriminelle udlændinge.

Thomas de Maizière, som er partifælle med forbundskansler Angela Merkel i regeringspartiet CDU, vil også have flere politifolk til at passe på tyskerne.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+