Tysk minister serverer blodpølse til islam-konference

Buffet-blodpølse skaber lige nu heftig debat hos vores tyske naboer

Det tyske indenrigsministeriums mere positive islam-linje blev glemt i lyset af en pølse-debat under sidste uges islam-konference i Berlin. Foto: Ritzau/Scanpix
Det tyske indenrigsministeriums mere positive islam-linje blev glemt i lyset af en pølse-debat under sidste uges islam-konference i Berlin. Foto: Ritzau/Scanpix

Tidligere i år gjorde den tyske indenrigsminister Horst Seehofer sig bemærket ved at udtale, at islam ikke er en del af Tyskland.

Men da 200 deltagere torsdag var dukket op i Berlin for at deltage i Indenrigsministeriets islam-konference, var der en anden helt anden retorik på programmet. 'Islam – i, fra og for Tyskland', lyder linjen nu.

Det skriver blandt andre BBC.

Indenrigsminister Horst Seehofer på islam-konference i Berlin. Foto: Ritzau Scanpix
Indenrigsminister Horst Seehofer på islam-konference i Berlin. Foto: Ritzau Scanpix
 

Men på trods af den pludseligt mere islam-venlige retorik, har konferencen nu skabt stor opstandelse. Ikke på grund af ordene og indholdet, men på grund af konferencens buffet.

En smule respekt, tak
Det startede med et opslag på Twitter, hvor Tuncay Özdamar, der er journalist på tv-kanalen WDR, rasede over, at man på indenrigsministeriets islam-konference valgte at servere blodpølse.

'En smule respekt for muslimer, der ikke spiser svinekød, ville være passende', skriver Tuncay Özdamar.

- Med sådan en opførsel som en elefant i en glasbutik vil Seehofer og hans ministerium aldrig kunne nå muslimerne i Tyskland, uddyber han.

Det er dog langt fra alle, der mener, at det er et negativt signal at servere svinekød på en konference, hvor islam er i centrum.

Volker Beck, der er medlem af forbundsdagen for De Grønne, forsvarer buffet-valget med ordene:

- At respektere mangfoldighed er også at acceptere hinandens forskellige vaner, siger han.

Heller ikke Alice Weidel, gruppeformand for AfD (Alternative für Deutschland) mener, at det er et problem. Hendes argument er et angreb på 'den tyske måde at leve på'.

Efter blodpølsen trak overskrifter i de fleste tyske medier i sidste uge gik indenrigsministeriet ud og beklagede. De påpegede på Twitter, at der var mange forskellige retter på buffeten.

Desuden var der deltagere fra flere forskellige religioner til konferencen. De forklarer, at man havde forsøgt at sammensætte retterne med hensyn til den ’religiøse mangfoldighed’, men beklager, hvis enkelte personer har følt sig krænket på deres religion.

Alternativets Uffe Elbæk vil hæve prisen på kød - se her, hvor meget, det ifølge ham skal koste.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere