Tysk politiker sender bus fyldt med flygtninge til Merkels kontor: ’Vi kan ikke klare det’

Peter Dreier fik nok af den pressede flygtninge situation, og gjorde alvor af sin trussel om at sende en busfuld direkte til forbundskansleren

31 flygtninge blev i går sat på en bus og kørt  til Berlin. Den tyske politiker Peter Dreier truede allerede med at gøre netop det i oktober 2015. (Foto: Ekstra Bladet)
31 flygtninge blev i går sat på en bus og kørt til Berlin. Den tyske politiker Peter Dreier truede allerede med at gøre netop det i oktober 2015. (Foto: Ekstra Bladet)

Den tyske politiker Peter Dreier, som er guvernør i byen Landshut, advarede allerede sidste år om, at man ikke ville kunne håndtere at tage imod over 1800 migranter. Så han truede med at sætte dem på en bus og sende dem på en bus og sende dem direkte til den tyske forbundskansler Angela Merkels kontor i Berlin.

Det skriver blandt andre den tyske avis Die Welt.

Peter Dreier havde fået nok af landspolitikernes, med frau Merkel i spidsen, insisteren på, at Tyskland sagtens kan klare det stigende flygtningepres, og valgte derfor at gøre alvor af sin trussel.

Så torsdag aften ankom en bus med 31 passagerer som lovet foran kanslerens kontor. De fik lov at blive i Berlin natten over, men det er endnu uvist, om de kan blive i hovedstaden for bestandig.

Angela Merkel fik i går en forsending med 31 flygtninge. (Arkivfoto: AP)
Angela Merkel fik i går en forsending med 31 flygtninge. (Arkivfoto: AP)
 

Overfor medier har Peter Dreier understreget, at bussen ikke er betalt med statens penge, men af en ’privat person’. Han gik også med til at betale for de 31 flygtninges første nat i Berlin, hvor de boede på et hotel. En talsperson fra Landshut, Elmar Stoettner, fortæller desuden, at samtlige 31 flygtninge har fået asyl i Tyskland, og at de formentlig ’bliver sendt tilbage til Bayern, hvis Berlin siger, at de ikke vil have dem’

Landshut-guvernøren har fået fået kritik af tyske flygtninge-organisationer for at udnytte folk for at få mediernes opmærksomhed.

- Dette løser ikke problemerne… Det er et stunt, som misbruger flygtningesituationen til at sende beskeden ’vil vil lukke grænserne’, siger Guenther Burkhardt, der er formand for flygtninge-støttegruppen Pro Asyl.

Men det skal tilsyneladende ikke stoppe Peter Dreier med at sende det budskab, han gerne vil sende.

- Der er ingen ende i sigte på denne flygtningebølge, og vores lands evne til at huse dem på en værdig måde forringes hastigt, siger politikeren.

De 31 flygtninge havde angiveligt ikke selv nogen anelse om, at de med busturen var blevet til brikker i en tysk politikerfejde. De troede ifølge den tyske tv-station n-tv snarere, at de havde fået en enestående mulighed for at besøge slægtninge i den tyske hovedstad.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen