Tyske partier enige om at udsætte familiesammenføring

De tyske partier SPD og CDU/CSU er ifølge medier enige om, at migranters familiesammenføring udskydes

Det tyske Socialdemokrati, SPD, og de kristendemokratiske partier CDU og CSU fra Bayern er enige om at udsætte migranters familiesammenføring til 31. juli.

Det oplyser en kilde til Reuters.

Partierne forhandler i øjeblikket om en ny regeringskoalition. Migration og især familiesammenføring er det største stridspunkt mellem partierne i forhandlinger om at danne en ny regering.

Aftalen kan skabe enighed om regeringens udlændingepolitik, skriver Reuters.

Når aftalen træder i kraft, betyder det, at 1000 familiemedlemmer om måneden får lov at komme til i Tyskland, selv om deres familiemedlemmer i Tyskland ikke har status som personligt forfulgte flygtninge.

I lovforslaget står, at "fra 1. august 2018 kan der af humanitære grunde gives opholdstilladelse til en udlændings ægtefælle eller mindreårige børn, indtil der er givet 1000 tilladelser om måneden", skriver det tyske medie bild.de.

Ifølge mediet fremsætter partierne tirsdag lovforslaget i den tyske Forbundsdag, som torsdag færdigbehandler lovforslaget ved 2. og 3. behandling.

Aftalen kom tirsdag i stand efter et møde mellem partiernes gruppeformænd. Det er CDU's Volker Kauder, SPD's Andrea Nahles og CSU's Alexander Dobrindt.

Familiesammenføring var først udsat indtil midten af marts for asylansøgere, der ikke har flygtningestatus som individuelt forfulgte efter flygtningekonventionen.

Efter aftalen bliver deres sag altså udsat til 31. juli i år.

Parterne har være helt uenige om familiesammenføring. CDU og især CSU vil begrænse adgangen til Tyskland, efter at der i 2015 ankom over én million flygtninge og migranter.

Derimod vi SPD give flere adgang af humanitære grunde.

- Familiesammenføring er vigtig for alle familier, uanset hvilken beskyttelse, de har fået i Tyskland, siger SPD's forhandler Eva Högl.

Flygtningegruppen Pro Asyl kalder aftalen "fuldstændig utilstrækkelig" og en sejr for "strammerne" i CSU.