Tyskerne er imod ny hjælpepakke til Grækenland

Et flertal af de tyske vælgere er imod en ny økonomisk støttepakke til grækerne. De tror ikke på reformer

Over halvdelen af tyskerne er imod en planlagt tredje økonomisk redningspakke til Grækenland, fordi de ikke tror på, at den græske regering er indstillet på at gennemføre de reformer, som er knyttet til den, viser en meningsmåling, som Forsa har foretaget for erhvervsavisen Handelsblatt.

Lidt over en tredjedel af de 1002 personer, som har deltaget i undersøgelsen mener, at det er rigtigt at støtte Grækenland med et nyt støtteprogram.

Men 57 procent er imod en ny redningspakke, og 84 procent siger, at de ikke tror på, at de græske politikere vil gennemføre de påkrævede reformer.

Forsa-målingen viser, at 47 procent af tyskerne foretrækker den hårde kurs, som deres finansminister, Wolfgang Schäuble, står for i forhandlingerne med grækerne fremfor forbundskansler Angela Merkels mere forsonlige tone.

Schäuble, der er konservativ lige som Merkel, har ikke lagt skjul på, at hans foretrukne løsning på krisen er, at grækerne forlader euroen.

Det tyske parlament, Forbundsdagen, skal godkende den tredje redningspakke, men det er endnu ikke klart, hvornår den kommer til afstemning.

I juli støttede Forbundsrådet forhandlinger om en tredje hjælpepakke, men omkring en femtedel af de konservative fra Merkels parti stemte imod.

Det nye støtteprogram ventes at sikre Grækenland op mod 86 milliarder euro (642 milliarder kroner) i nye lånemidler i de kommende tre år på betingelse af, at der bliver gennemført gennemgribende reformer i det græske samfund.

Der er lagt op til, at grækerne vil få et BNP-underskud på 0,25 procent i år, mens den græske økonomi skal gå i plus igen næste år. Det nye lån skal sikre, at Grækenland kan holde sig flydende økonomisk og også være med til at undgå et kollaps i den græske banksektor.

3 kommentarer
Vis kommentarer