Tyskland godkender græsk redningspakke

454 stemmer i den tyske forbundsdag stemmer for hjælp til Grækenland, mens 118 er imod

Et meget stort flertal i den tyske forbundsdag har godkendt den tredje økonomiske redningspakke til Grækenland inden for fem år.

454 stemte for håndsrækningen til Grækenland, mens 113 stemte imod. 18 undlod at stemme.

Antallet af nej-stemmer var lidt mindre, end da de tyske lovgivere i sidste måned stemte om, hvorvidt den tyske regering skulle bemyndiges til at forhandle endnu en redningspakke til Grækenland.

Dengang stemte 191 imod.

Der havde før dagens afstemning været spekulationer om, at forbundskansler Angela Merkel kunne svækkes, hvis et for stort antal af hendes egne konservative parlamentarikere gik imod aftalen.

Og det viste sig, at 63 medlemmer af Merkels CDU og det bayriske søsterparti CSU stemte imod redningspakken til 86 milliarder euro. Men næppe nok til at kunne anfægte Merkels position.

Det andet regeringsparti, socialdemokratiske SPD, gav fuld opbakning til den græske plan.

Finansminister Wolfgang Schäuble (CDU) sagde på talerstolen, at redningspakken er "i Grækenlands og Europas interesse", selv om den græske regering ikke har gjort det nemt.

- Selvfølgelig er det sådan efter oplevelserne de seneste måneder, at der ingen garantier er for, at alt vil fungere, og det er tilladt at tvivle, forklarede han parlamentarikerne, der havde afbrudt deres ferie for at møde op til afstemningen onsdag.

- Men taget i betragtning, at det græske parlament allerede har vedtaget en stor del af forslagene, ville det være uansvarligt ikke at bruge denne chance til en ny begyndelse for Grækenland, sagde Schäuble.

Senere onsdag stemmer parlamentet i Holland om den græske redningspakke.

/ritzau/dpa

8 kommentarer
Vis kommentarer