Tyskland vil sende Tornado-fly og krigsskib mod IS

Tysklands forbundsregering vil optrappe kampen mod Islamisk Stat efter massakren i Paris 13. november

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Som følge af angrebene i Paris for to uger siden vil Tyskland styrke indsatsen mod Islamisk Stat med Tornado-rekognosceringsfly. Det har forbundskansler Angela Merkels regering besluttet torsdag, oplyser regeringskilder i Berlin.

- Også den tyske flåde vil deltage i kampen mod Islamisk Stat med et krigsskib og et tankfly samt med satellitovervågning, skriver dpa efter et regeringsmøde mellem Merkel og en række af hendes nøgleministre.

Forbundsregeringens forslag skal til afstemning i Forbundsdagen, hvor de store partier holdt gruppemøder om sagen samtidig med regeringsmødet.

I Iran er tyske soldater med til at træne og uddanne kurdiske Peshmerga-krigere til krigen mod Islamisk Stat. De kurdiske militsfolk kæmper med tyske våben.

Det er angrebene i Paris, som har ført til en ændret tysk politik.

Frankrigs præsident, François Hollande, har bedt Tyskland engagere sig mere i kampen mod jihadistgruppen Islamisk Stat.

Opfordringen bliver afleveret under samtaler onsdag med forbundskansler Angela Merkel, der er på besøg i Paris efter de nylige angreb i den franske hovedstad.

- Jeg håber, at Tyskland kan deltage endnu mere i kampen mod Daesh i Syrien og Irak, hed det i en erklæring fra Hollande onsdag. Den franske regering bruger det arabiske navn for jihadistgruppen Islamisk Stat, der dræbte 130 mennesker og sårede 350 i Paris 13. november.

Merkel har gjort det klart, at hun vil handle hurtigt for at hjælpe til i kampen mod terror og i solidaritet med Frankrig.

- Islamisk Stat skal bekæmpes med militære midler, sagde Merkel onsdag.

Hollandes opfordring til større tysk deltagelse i kampen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak kommer på et tidspunkt, hvor franske kampfly igen og igen angriber den militante gruppe med bomber.