Tyskland vil skære EU-støtte til lande, der afviser flygtninge

Det er nødvendigt med pres på de EU-lande, som ikke accepterer kvotefordeling af flygtninge, siger tysk indenrigsminister

Den tyske indenrigsminister mener, at EU-lande skal straffes, hvis de nægter at tage kvoteflygtninge (Foto: Per Rasmussen).
Den tyske indenrigsminister mener, at EU-lande skal straffes, hvis de nægter at tage kvoteflygtninge (Foto: Per Rasmussen).

Den række af EU-lande, der nægter at tage del i en kvotefordeling af flygtninge, som de europæiske lande i øjeblikket arbejder på, skal straffes økonomisk, mener den tyske indenrigsminister Thomas de Maizière.

Han støtter en tanke, som EU-kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, tidligere har luftet om at skære i EU-midler til de pågældende lande.

- Det støtter jeg, siger Thomas de Maizière i et interview med tv-kanalen ZDF.

- Forhandlingerne er sådan, at der ikke er nogen konsekvens for lande, som nægter. Vi er nødt til at tale om, hvordan vi kan lægge pres på. Det er ofte netop de lande, som modtager mange midler fra EU's strukturfonde, siger indenrigsministeren.

Danskere betaler EUs dyreste kontingent

EU-landene er omsider blevet enige om fordeling af 40.000 flygtninge, som de har diskuteret meget længe. Men yderligere 120.000, som for nylig blev del af puljen, kan de ikke blive enige om.

Det stod klart efter EU's ekstraordinære justits- og indenrigsministermøde mandag i Bruxelles.

Flere lande med Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet i spidsen er stadig imod det mere omfattende forslag om at fordele ekstra 120.000 flygtninge, viser det sig efter mødet.

Jeg vil ikke betale Tysklands moralske gæld til menneskeheden

EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, sagde efterfølgende på et pressemøde, at der var "en meget ophedet debat" på mødet.

Det kom mandag frem, at Tyskland venter at modtage en million flygtninge i år.