Tysklands økonomiminister kalder Trumps politik alarmerende

Tingene går i den helt forkerte retning, mener økonomiminister Brigitte Zypries, som advarer USA mod en handelsmæssig isolations-politik

Tysklands økonomiminister Brigitte Zypries her sammen med forbundskansler Angela Merkel. De to kvinder har givet svar på tiltale. Foto: AP
Tysklands økonomiminister Brigitte Zypries her sammen med forbundskansler Angela Merkel. De to kvinder har givet svar på tiltale. Foto: AP

Tysklands økonomiminister Brigitte Zypries kalder nu Donald Trumps økonomiske politik for alarmerende.

- Det vi har oplevet i løbet af de sidste ti dage er alarmerende  og nedbrydende, siger den tyske minister i et interview med Bild.

Tyskland har den absolut stærkeste økonomi blandt de 28 EU lande og er et af verdens største eksport-lande.

Brigitte Zypries siger endvidere, at ' tingene går i den helt forkerte retning.'

Økonomiministeren gør samtidig opmærksom på, at hvis USA indlader sig på en isolations-politik rent handelsmæssigt, så vil det også ramme USA selv.

Vi må tale, tale, tale
Ministeren understreger, at det er vigtigt at bibeholde en god kontakt med Washington for at undgå at tyske arbejdspladser går tabt.

- Vi må tale, tale, tale sammen. Den form for isolations-politik, som Donald Trump tilsyneladende søger, vil ramme alle. Også USA. Det amerikanske erhvervsliv kan heller ikke være interesseret i at tingene eskalerer, lyder det fra økonomiminister Brigitte Zypries.

Økonomiministeren siger også til Bild, at 60 procent af Tysklands eksport går til Europa og kun ti procent til USA.

I 2015 - tallene for 2016 er endnu ikke klar - var USA Tysklands største handelspartner. Importen fra USA var væsentligt højere og helt oppe på 113 milliarder Euro.

Importen svarede til 60 milliarder Euro.

Udnytter USA
Økonomisk rådgiver i Det Hvide Hus, Peter Navarro, sagde tirsdag til Financial Times, at Tyskland bruger en stærkt undervurderet Euro til at udnytte USA og de øvrige EU lande.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har givet igen på kritikken:

- Vi forsøger at opnå succes på verdensmarkederne gennem konkurrence-dygtige produkter i en fair konkurrence med alle andre, lød det tirsdag fra Merkel.

459 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere