Udgiver nye rejsevejledninger for sommeren

Nye rejsevejledninger og grænselempelser betyder, at der fra 27. juni kan rejses til og fra visse EU-lande

Udgiver nye rejsevejledninger for sommeren

Udenrigsministeriet åbner grænser og lemper rejsevejledninger for næsten alle EU-lande. Grænsen er fortsat lukket for turister fra Portugal og dele af Sverige.

Det viser en netop offentliggjort opgørelse fra Statens Serum Institut.

Åbningen af grænserne gælder fra lørdag den 27. juni og baserer sig på nogle objektive kriterier. Det var en model, som regeringen præsenterede i sidste uge.

Et af kriterierne er, at antallet af smittede i et land skal være på under 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Listen over åbne lande vil blive opdateret hver uge.

- Dagens lempelser af rejsevejledningen viser, at både Danmark og det meste af Europa står et betydeligt bedre sted end vi havde turdet håbe på for bare kort tid side, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Der er krav om, at turister skal have booket mindst seks overnatninger i Danmark for at få lov at komme over grænsen.

Personer med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål vil fortsat kunne indrejse uanset om landet er kategoriseret som åbent.

Siden 13. marts har Udenrigsministeriet som udgangspunkt frarådet alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Med de opdaterede rejsevejledninger er det ikke længere tilfældet for de fleste lande.

Der er dog lande, Udenrigsministeriet fortsat fraråder rejser til.

Det gælder Irland, Malta, Portugal, Rumænien, Sverige og Storbritannien. Det skyldes smittetryk eller lokale indrejserestriktioner og betydelige karantænekrav.

Det nye rejsevejledningskort viser, hvor 'broget' situationen fortsat er, siger ministeren.

- Der er stadig lommer med et højt antal nye smittede og der er stadig lande med indrejsebegrænsninger. Europa er ikke ovre Coronakrisen endnu og det er vigtigt, at man tager sig sine forholdsregler og følger sundheds- og hygiejneråd på rejsen.

Rejsevejledningerne er kun anbefalinger. Det er dermed ikke ulovligt, hvis man ikke følger dem.