Udskældt departementschef bliver kommunaldirektør i Rebild

Departementschef Christian Hesthaven fik kritik af Instrukskommissionen. Nu skifter han job

Følg Politik

Udlændinge- og Integrationsministeriets departementschef, Christian Hesthaven, bliver kommunaldirektør i Rebild Kommune.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Christian Hesthaven tiltræder jobbet 1. august.

I mandags fik Christian Hesthaven kritik af Instrukskommissionen i dens anden delberetning.

Selve adskillelsen af asylpar, hvor den ene var mindreårig, fandt sted, før Hesthaven kom til som den øverste embedsmand. Derfor er det ikke selve sagen, han kritiseres for.

I stedet kritiseres han for, at han 'lukkede ned' under en afgørende del af ministeriets håndtering. Det var, da tidligere afdelingschef Lykke Sørensen i foråret 2019 ville gøre ham opmærksom på, at en bestemt mail var relevant at inddrage i en besvarelse til Folketinget.

Kommissionen betegnede det som 'groft uagtsomt' og en tilsidesættelse af hans tjenstlige pligter.

Der er dog næppe grundlag for yderligere sanktioner ifølge kommissionen.

Christian Hesthaven oplyser i en skriftlig kommentar, at beslutningen om at flytte til Jylland har været 'længe undervejs'.

- Jeg søgte jobbet som kommunaldirektør i Rebild Kommune på baggrund af et opslag fra midten af marts måned og fik det efter et længere rekrutteringsforløb.

- Mit jobskifte har derfor selvsagt intet at gøre med Instrukskommissionens delberetning, der blev offentliggjort forleden. Som det fremgår af mit høringssvar til kommissionen, er jeg uenig med kommissionen på flere centrale punkter.

- Dog har jeg noteret mig, at der ifølge kommissionen ikke er grundlag for en tjenstlig reaktion over for mig. Den del er jeg enig i. Men uanset timingen har det altså intet at gøre med min og min families beslutning om at prøve noget nyt, siger Christian Hesthaven.

Han blev departementschef for ministeriet i 2018. Tidligere har han også været ansat i Statsministeriet og Justitsministeriet.

I Rebild Kommune glæder borgmester Leon Sebbelin (R) sig over ansættelsen.

- Med Christian Hesthaven får vi en kommunaldirektør, der ikke blot har en særdeles solid baggrund som mangeårig leder i staten.

- Han har samtidig et klart fokus på de forskellige aktører, der er i vores kommune, så samarbejdet på tværs af kommunale skel og inddragelse af borgerne kan styrkes og udvikles yderligere, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Han overtager posten som kommunaldirektør fra Jes Lunde, der har haft stillingen siden 2013.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind