Annonce:
Annonce:

Udslettede militærbase: Nu hylder de Trumps hævn-angreb

Trumps reaktion på gasangrebet i Syrien får rosende ord med på vejen fra tidligere kritikere

'Lad os stoppe blodbadet i Syrien sammen', sagde Trump. Det bliver nu hyldet af tidligere kritikere.
Annonce:
Følg Politik

Verdens vestlige ledere og politikere står i kø for at rose den amerikanske præsident Donald Trump, efter han fredag morgen iværksatte et omfattende missilangreb mod den syriske flybase Shayrat i Homs-provinsen.

Med 59 tomahawk krydsermissiler tilsammen armeret med 26.550 kilo sprængstof hævnede Trumps amerikanske hær det bestialske kemiske angreb, der fandt sted tidligere på ugen i provinsen Idlib, som amerikanerne beskylder Bashar al-Assads hær for at stå bag.

Ved angrebet mistede seks soldater og to civile livet, mens omkring 10 personer blev såret ifølge officielle udmeldinger fra den syriske hær. Samtidig blev basen noget nær udslettet.

Annonce:

- Det er godt, at feje overgreb mod kvinder, mænd og børn får konsekvenser. USA har klart markeret, at Assads ugerning ikke går ustraffet hen, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, mens Socialdemokraternes Nicolai Wammen kalder angrebet for 'godt', 'kontant' og 'konsekvent' reageret.

Det store gennembrud
Fra den danske ekspert og ivrige iagttager af amerikansk politik, Anders Agner, lyder det, at Trump endelig er lykkedes med at blive anset som handlingens mand.

Et image og prædikat han længe har forsøgt at promovere sig på, men efter valget har haft svært ved at indfri på den indenrigspolitiske front.

- I Washington er han blevet modarbejdet og har fejlet mange gange. Blandt andet er hans indrejseforbud blevet blokeret, mens hans reform af Obamacare ikke er blevet stemt igennem. Der har han ikke haft den gennemslagskraft, han ønskede. Det har han derimod haft i denne situation, siger Anders Agner der lige nu befinder sig i Washington.

Udlandet hylder Trump
Også internationalt blandt Trumps allierede har responsen været positiv.

Annonce:

- Den britiske regering støtter fuldt ud den amerikanske aktion, som vi mener, er et passende svar på det barbariske kemiske angreb, der blev udført af det syriske regime. Det siger en talskvinde for premierminister Theresa May ifølge BBC.

Fra den franske præsident François Hollande og tyske kansler Angela Merkel lyder det i en fælles erklæring, at Bashar al-Assad 'alene bærer skylden' for det amerikanske missilangreb.

- Det er en ny situation for Trump, at han bliver rost. Tidligere har det i langt højere grad været kritik, der har været rettet imod ham. I denne situation, virker det til at Trump på mange måder har handlet rigtigt. Herovre ses gengældelsesaktionen som afmålt, men passende, siger Anders Agner.

Trump vendt på en tallerken
Samtidig bider USA-kenderen mærke i, at Trump tidligere har været tilbageholdende i sin holdning til USAs engagement i Syrien.

Annonce:

- Han har virkeligt ændret holdning i løbet af få dage. Synet og billederne fra giftgasangrebet har tilsyneladende ændret hans syn på sagen. Det har været en game changer, for han har tidligere talt afmålt om Syrien og forsøgt at række hånden ud til Putin. Men der må man sige, at han er vendt på en tallerken, lyder analysen fra Anders Agner.

Netop forholdet til Putin talte Ekstra Bladet tidligere fredag med seniorforsker i international sikkerhed ved DIIS, Flemming Splidsbloel Hansen, om.

Du kan læse om Flemming Splidsboel Hansens analyse af Ruslands muligheder for hævn her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: