Uenigheder om Trumps militærbaggrund

Donald Trumps gamle militær-kolleger ikke helt enige i Trumps forklaring på et jobskifte i militæret

Der er en del forvirring om Trumps stillinger i militæret. (FOTO: Charles Krupa/AP)
Der er en del forvirring om Trumps stillinger i militæret. (FOTO: Charles Krupa/AP)

Donald Trump blev udnævnt til kaptajn i sit sidste år på militærakademiet i New York. Men en måned inde i embedstiden i efteråret 1963 skete der en pludselig ændring.

Trump blev fjernet fra den eftertragtede stilling og overført til et nyt job i akademiets personale. Det var også en prestigefyldt stilling, men uden kommando-ansvar. Han byttede job en med kollega, der fik kommandoen over Trumps gamle gruppe. Det skriver The Washington Post, der skriver en længere artiklen om emnet.

Men de tidligere kollegaer er ikke helt enige i, hvad der rent faktisk skete dengang.

Den amerikanske tv-station CNN havde torsdag aften sat våbenloven til debat. Her ses præsident Obama med tv-vært Anderson Cooper. (Foto: AP) Politik - 8. jan. 2016 - kl. 03:51 Obama: Derfor græd mine Secret Service-vagter

Tog ikke lederansvar
Trump har selv berettet, at han blev forfremmet som en belønning for et godt stykke arbejde.

- Jeg havde total kontrol over gruppen. Det var derfor, jeg blev forfremmet - fordi jeg gjorde det godt, sagde han for nylig i et interview ifølge The Washington Post.

Se også: Trump truer skotterne med køller

Tidligere menige har ifølge The Washington Post fortalt, at Trump blev overført til administrationen, fordi en ny studerende, Lee Ains, havde klaget over, at han blev generet af en sergent under Trump. De var angiveligt bekymret for, at Trump i stor stil uddelegerede ledelsesansvaret.

- De følte, at han ikke var så opmærksom på sine officerer, som han skulle have været, siger Lee Ains til The Washington Post.

Trump har flere gange beskrevet sin tid i militæret som en af de store succeser i sit liv.

Fører kampen
Donald Trump kæmper for at blive republikanernes præsidentkandidat til det amerikanske valg i efteråret 2016.

Tre kandidater kæmper om at markere sig som det stærke alternativ til Trump. Senator Marco Rubio står til 17 procent, mens hjernekirurg Ben Carson og senator Ted Cruz hver står til 16 procent af stemmerne.

Og så er det langt ned til den næste. Bush-dynastiets store håb, Jeb Bush, får kun støtte fra fem procent af de adspurgte.

Præsident Obama var tydeligt påvirket under talen til nationen. (Foto: AP) Politik - 7. jan. 2016 - kl. 02:57 Trump har også en mening om Obamas tårer

Trump fører i øjeblikket i meningsmålingerne til trods for, at han har fornærmet mexicanere, kinesere, muslimer, krigsfanger og handicappede.

Donald Trump har i den seneste tid under sin kampagne hævdet, at terrorangrebet 11. september 2001 ikke ville være sket, hvis han havde været præsident.

48 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere