Annonce:
Annonce:

Uffe Elbæk fik 450.000 kroner fra skattely-lande: Vi beholder pengene

Alternativet vil ikke sende 450.000 kroner retur, som partiet modtog i støtte fra skattely-lande op til valget i 2015

Uffe Elbæk har ikke tænkt sig at sende 450.000 kroner retur, som Alternativet har fået i partistøtte fra skattely-lande. Foto: Ritzau
Uffe Elbæk har ikke tænkt sig at sende 450.000 kroner retur, som Alternativet har fået i partistøtte fra skattely-lande. Foto: Ritzau
Annonce:
Følg Politik

Der bliver ikke sendt en check på 450.000 kroner retur til en mystisk fond med base i skattely-landene Gibraltar og Luxembourg, som støttede Alternativets valgkamp frem mod folketingsvalget i 2015.

Det oplyser partiformand Uffe Elbæk torsdag aften.

Uffe Elbæk er i USA og har valgt på Facebook at kommentere Ekstra Bladets afsløring af Alternativets usædvanlige donation, som var på 299.950 kroner, der gik til landsorganisationen, og 150.000 kroner til en storkreds.

Ifølge Alternativets officielle oversigt over privat partistøtte, så blev pengene doneret personligt af den meget diskrete danske rigmand og iværksætter Ditlev Bredahl, som bor i London med sin kinesiske hustru og to børn.

Afsløring: Uffe Elbæk fik penge fra skattely

Annonce:

Ditlev Bredahl har et eller flere postboks-selskaber i skattelyet Gibraltar under navne som KickAss Capital og Danmai Limited. Pengene kommer imidlertid ifølge Alternativets presseafdeling fra et foretagende, som hedder 'The Xi’an 2009 Trust'.

Uffe Elbæk kalder på Facebook Ekstra Bladets historie for 'max ærgerlig'. Han erkender, at man burde have 'sikkerhedstjekket' partistøtten bedre. Men pengene bliver ikke sendt retur fra partiet, skriver han på Facebook.

- Det gør vi ikke. For det er da langt bedre, at de er blevet brugt på den grønne omstilling i Danmark end i et skattelyland. Pengene er i øvrigt også brugt for længst – og vi synes ikke pengene skal tages fra vores medlemmer, skriver Uffe Elbæk.

Til Ekstra Bladet oplyser Alternativet pr. mail, at pengene er kommet i to portioner fra Gibraltar og Luxembourg til en konto i Arbejdernes Landsbank i Danmark. Herfra er de blevet overført til Alternativets konto i Merkur Andelskasse.

Uffe Elbæk forklarer, at det netop er årsag til, at partiet ikke har anet uråd om de mange penge.

Annonce:

- Nu viser det sig, at de oprindeligt kom fra Gibraltar og Luxembourg. Hvilket vi på ingen måde vidste, da vi modtog dem (fordi de som sagt blev udbetalt fra en dansk bank), skriver Uffe Elbæk videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: