Annonce:
Annonce:

Ukendt forsvarsrådgiver fra Fox News flirtede med Sverigedemokraterna

Den mystiske Nils Bildt, der forleden tonede frem på Fox News som national forsvarsrådgiver for Sverige, ville i Riksdagen

Ifølge det svenske medie Dagens Nyheter er den mystiske Nils Bildt selv dømt for kriminalitet. I 2014 blev Nils Bildt ifølge mediet idømt et års fængsel for vold. Foto: Skærmbillede fra Fox News
Ifølge det svenske medie Dagens Nyheter er den mystiske Nils Bildt selv dømt for kriminalitet. I 2014 blev Nils Bildt ifølge mediet idømt et års fængsel for vold. Foto: Skærmbillede fra Fox News
Annonce:
Følg Politik

Det vakte stor undren i Sverige, da svenskeren Nils Bildt fredag optrådte som ekspert og sikkerhedsrådgiver på den amerikanske tv-station Fox News.

Ingen i Sverige havde tilsyneladende hørt om Bildt, der udtalte sig om de svenske integrationsproblemer, som var kommet i fokus efter en række udtalelser fra præsident Donald Trump.

Nu har den svenske avis Aftonbladet gravet en smule mere frem om Nils Bildt, der på Fox News bakkede op om Trumps kritik af den svenske politik.

Ville i Riksdagen
I 2013 forsøgte han ifølge avisen at engagere sig i det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna.
Ukendt søn af ridestjerne optrådte som svensk forsvarsrådgiver på Fox News

Målet var at blive opstillingsberettiget for partiet ved valget til Riksdagen året efter.

Det fremgår af en mail, som Aftonbladet har set.

Annonce:

Den viser, at partiets tidligere leder Mikael Jansson arbejdede for at skaffe Nils Bildt en plads højt oppe på listen over kandidater til valget.

- Det var ham, der tog kontakt. Men jeg oplevede ham som en engageret person, som var meget dygtig inden for sit felt, siger Mikael Jansson til Aftonbladet.

Han skrev i mailen til partifæller, at han gerne ville nominere Nils Bildt til en plads på listen.

- Jeg har en kandidat, som jeg gerne vil have opstillet som nummer 21-24 eller højere på riksdagslisten, skriver Jansson blandt andet.

Forslaget fra den daværende partileder faldt dog ikke i god jord i hele partitoppen. Partisekretær Björn Söder var bestemt ikke begejstret og skrev til Mikael Jansson, at han ikke ville møde Bildt.

Annonce:

- Jeg har ingen interesse i et sådant møde (med Nils Bildt, red.). Personer, der bør stå på riksdagslisten, er nogen, der er velkendte og som viser, hvad de står for, eller personer, som vi selv "headhunter." Bed ham (Nils Bildt, red.) om at engagere sig lokalt. Er han god, lægger vi mærke til det, og så er der jo alle muligheder i fremtiden for at repræsentere os på højere niveauer, skriver Björn Söder.

De to mails fra Mikael Jansson og Björn Söder kan ses nedenfor. Artiklen fortsætter under billedet.

Søn af ridestjerne
Dagens Nyheter, der for et par dage siden skrev om den mystiske forsvars- og sikkerhedsrådgiver, mener, at Nils Bildt er søn af ridestjernen Sven Tolling. Han skulle ifølge det svenske medie have udvandret fra Sverige til USA i 1994 og ni år senere have skiftet efternavn fra Tolling til Bildt.

Han menes i dag at drive flere sikkerhedsfirmaer, men han er ikke kendt som nogen ekspert på sikkerhedsområdet, lyder det fra svensk sikkerhedsekspert.
Selvsikker Trump: Svenskerne ved, hvad jeg mener

- Han er ikke en ekspert i national sikkerhed, som er kendt i Sverige. Det er en foruroligende udvikling, når vi i amerikanske medier fremstilles som et problemland, siger Johan Wiktorin, der er en svensk forsvarsanalytiker, til Dagens Nyheter.

Annonce:

Sverige i fokus
Den svenske indvandringspolitik har fyldt en del i de amerikanske medier den seneste uges tid.

Donald Trump kom mandag med denne melding på Twitter:

- De FALSKE NYHEDSMEDIER forsøger at sige, at storstilet indvandring i Sverige fungerer så fint. IKKE!, skrev Trump.

Siden fik uro i Stockholm-forstaden Rinkeby en del opmærksom på grund af Trumps udtalelser.

Det var i den forbindelse, at Nils Bildt optrådte på Fox News som forsvars- og sikkerhedsrådgiver for den svenske stat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: