Ukrainsk politi anholder georgisk ekspræsident igen

Mikhail Saakasjvili er endnu en gang blevet anholdt af ukrainsk politi, efter at han tirsdag blev befriet.

Georgiens tidligere præsident Mikhail Saakasjvili er fredag blevet anholdt af ukrainsk politi. Det sker, efter at han tidligere på ugen blev befriet af ukrainske tilhængere fra en af politiets vogne.

Fredagens anholdelse har ifølge nyhedsbureauet Reuters ført til yderligere demonstrationer i den ukrainske hovedstad, Kijev.

49-årige Saakasjvili er gået ind i ukrainsk politik, hvor han fører an i en kampagne mod den udbredte korruption.

Den offentlige anklager Jurij Lutsenko siger, at Saakasjvili er mistænkt for at hjælpe kriminelle organisationer.

Han bekræfter samtidig anholdelsen på Facebook.

- Som lovet, gjorde sikkerhedstjenesten alt for at undgå ekstrem vold og blodig kamp, skriver Jurij Lutsenko på Facebook.

Saakasjvili forlod Georgien i 2013 efter at have været præsident i landet i knap et årti.

Han var senere guvernør i Ukraines Odessa-region, men han trak sig fra posten i 2016, fordi han mente, at hans kamp mod korruption blev undergravet af det politiske system.

Saakasjvili gik tirsdag forrest i en demonstration mod korruption, efter at han var blevet befriet fra politiets vogn af aktivister, som stoppede og blokerede politiets biler for at gennemføre befrielsen under et flere timer langt aktion.

Han sagde til sine tilhængere, at han vil ofre sit liv for Ukraines frihed.

Han opfordrede dem til at gå med til parlamentet, og han opfordrede til massedemonstrationer på Kijevs centrale plads, som var centrum for historiske protester i 2013 og 2014 mod præsident Petro Porosjenko.

0 kommentarer
Vis kommentarer