Ungarn beskylder Tyskland for lempe grænseregler

Lempelig tysk tolkning af regler har ført til 'bølge af håb' hos syriske flygtninge, siger Ungarn

Ungarn har bedt Tyskland om at tydeliggøre den juridiske situation omkring illegale migranters rejser i EU, siger en talsmand for den ungarske regering til nyhedsbureauet MTI.

Talsmanden Andras Giro-Szasz påpeger, at i henhold til EU's Schengen-regler så kan migranter kun forlade Ungarn med gyldige rejsedokumenter og et visum til deres bestemmelsesland.

Det har medført, at en meget stor mængde migranter sidder og venter på jernbanestationerne i Budapest.

Giro-Szasz siger, at Tyskland har tolket reglerne mere lempeligt i forbindelse med flygtninge, der kommer fra Syrien, hvilket har skabt en 'bølge af håb' blandt migranterne.

- For at få bragt klarhed over uigennemsigtige regler og forskellige forhold har vi bedt Tyskland om at klargøre, hvilke regler som er gældende, siger talsmanden til MTI.

EU's indenrigsministre blev søndag indkaldt til et hastemøde for at styrke EU's fælles indsats for at løse den optrappede migrationskrise i Europa.

Luxembourgs regering, som i dette halvår har EU-formandskabet, siger, at det ekstraordinære møde skal finde sted 14. september.

Det kommer på foranledning af indenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig og Storbritannien, som søndag bad om et EU-møde for at drøfte konkrete løsninger og måder at håndtere krisen på.

- Vi er alle enige om, at vi ikke har mere tid at spilde, siger den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière.

- Den nuværende situation kræver omgående handling og solidaritet inden for Europa, understreger han.

De tre indenrigsministre understreger, at det er nødvendigt at handle hurtigt. De beder om, at der etableres modtagecentre i Grækenland og Italien for at registrere nytilkomne flygtninge.

14 kommentarer
Vis kommentarer