Annonce:
Annonce:

Ungarn kortslutter EU's asylpolitik: Vi må handle nu

Ungarn er nødt til at beskytte egne interesser og landets befolkning, siger en regeringstalsmand

Annonce:
Følg Politik

Ungarn kortslutter den europæiske asylpolitik med en regeringsbeslutning om midlertidigt at suspendere en kerneregel, der siger, at en asylansøgning skal behandles i det land, hvortil ansøgeren først ankommer.

- Situationen kræver hurtig handling. Når det er eskaleret på denne måde, bliver Ungarn nødt til at handle før EU, lyder det i en erklæring, som en talsmand for regeringen læser op.

EU-Kommissionen har bedt Ungarn forklare beslutningen, som ifølge kommissionen i første omgang var begrundet med "tekniske årsager".

- Kommissionen har bedt Ungarn om en omgående afklaring af indholdet og omfanget af dette tekniske svigt, siger en talskvinde i EU-Kommissionen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beslutningen medfører, at Ungarn vil nægte at tage imod flygtninge, som returnerer til Ungarn efter at være rejst videre til et andet EU-land.

Annonce:

- Ungarns asylsystem er overbelastet, det mest overbelastede af illegal indvandring blandt EU-landene, siger en talsmand for regeringen.

Afgørelsen får store konsekvenser for nabolande som Østrig, og her siger en talsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man arbejder på "hurtigt at finde en løsning".

Østrig har midlertidigt indstillet sagsbehandlingen af asylansøgninger i et forsøg på at presse de øvrige EU-lande til en fælles løsning på den voksende problematik.

Østrig har modtaget 21.000 ansøgninger i årets første fem måneder ifølge indenrigsministeriet. Til sammenligning søgte 17.000 asyl i 2013 og 28.000 i 2014.

I Ungarn har flere end 60.000 emigranter illegalt krydset grænsen, siger landets regering.

Ungarn har længe kritiseret EU's asylpolitik.

Annonce:

Den udskældte regering i Budapest har for nylig besluttet at opføre et fire meter højt hegn langs grænsen til nabolandet Serbien for at dæmme op for strømme af illegale indvandrere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: