Ungarns premierminister: Flygtninge truer EU's kristne rødder

Orban skriver i tysk avis, at befolkningerne i EU er uenige med deres regeringer om flygtningekrise

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, skriver i et indlæg i den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung, at 'tilstrømningen af flygtninge i Europa truer med at underminere kontinentets kristne rødder, og at regeringerne må kontrollere deres grænser, før de kan beslutte, hvor mange asylsøgere de vil tage imod.'

Orban skriver, at befolkningerne i EU er uenige med de fleste regeringer om, hvordan flygtningekrisen skal håndteres.

- Befolkningerne ønsker, at vi har kontrol over vore grænser, skriver Orban og tilføjer:

- Først når vi har beskyttet vore grænser, kan vi begynde at tale om, hvor mange vi skal tage ind, og om der skal være kvoter.

Ungarn er ved at opføre et 175 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Serbien for at hindre migranter i at komme ind i landet.

Europæiske kolleger har længe har rynket på næsen af Orban og stillet spørgsmål til hans demokratiske sindelag.

Den ungarske regering koblede tidligere i år indvandring og terrorisme sammen, hvilket chokerede FN-kommissæren for menneskerettigheder, der kritiserede Ungarns regering for at have sendt et spørgeskema ud til alle landets voksne borgere om deres syn på indvandring.

- Undersøgelsen er 'ekstremt partisk' og 'meget chokerende', sagde FN's kommissær for menneskerettigheder, den jordanske diplomat Zeid Ra'ad Al Hussein.

Orban har også skrevet, at angrebet på det franske magasin Charlie Hebdo i januar var et bevis på, at EU ikke er i stand til at håndtere indvandringsproblematikken.

I november gik titusinder på gaden i byer over hele Ungarn for at protestere mod Orbáns regering. De mange vrede mennesker beskyldte premierministeren for korruption og for at drive EU-landet i armene på præsident Vladimir Putins Rusland.

Et andet af de punkter i den ungarske regerings politik, der kritiseres af EU, er en medielov, der giver et politisk udnævnt pressenævn ret til at sanktionere og straffe medier.

37 kommentarer
Vis kommentarer