USA-ekspert: Så gode er Hillarys chancer

Hillary Clinton er især kendt for sit navn, sit køn og sin mand. Det skal hun komme udover, hvis hun skal være præsident i USA, mener ekspert

Hillary Clintons liv i levende billeder. (Video: AP - bemærk engelsk tale)

Søndag aften blev det klart. USA's tidligere førstedame Hillary Clinton stiller op som præsidentkandidat til verdens mest magtfulde job - præsident i USA.

Men er det nok at være kendt for sit navn, sit køn, skandaler og sin mand, hvis man vil være præsident? Det har Ekstra Bladet spurgt Mette Nøhr Claushøj om, der er USA-ekspert og politisk rådgiver.

- Det vigtigste for Hillary bliver at vise, at hun har et mål med at være præsident, som rækker ud over prestigen i det. Hun har allerede taget det første skridt i den gode retning med sin valgvideo, hvor hun træder i baggrunden og lader almindelige mennesker komme til, siger Mette Nøhr Claushøj.

Den retning er ifølge USA-eksperten vigtig at blive ved med at følge for fri Clinton.

- Hun skal vise, at hun har nogle politiske sager, som hun vil kæmpe for. Hun skal fokusere på, at folk vil stemme på politik og ikke bare hendes navn, siger Mette Nøhr Claushøj.

For det er jo netop ikke hvilket som helst navn, Hillary Clinton går rundt med.

Uovertruffen stjernekvalitet
Selv om Hillary Clinton ifølge Mette Nøhr Claushøj især skal bruge den kommende lange valgkampagne på at fokusere på politiske retninger og mærkesager, kan hun alligevel være glad for, at hun besidder kvaliteter, som andre endnu ikke kan komme efter.

- Hendes chancer for at blive præsident er ualmindeligt gode, fordi Republikanerne ikke kan matche hende i star-power. Hun er en superstjerne på et niveau, hvor man kun behøver at bruge hendes fornavn, og så ved folk, hvem man snakker om. Det er meget sjældent, siger Mette Nøhr Claushøj.

Samtidig har det amerikanske samfund ændret sig på en måde, som gør, at Demokraterne muligvis ligger noget bedre i svinget end førhen.

- Det amerikanske samfund består ikke af så mange gamle, hvide mænd, som det tidligere har gjort, og det er Demokraternes fordel. Meget firkantet sagt, er det jo næsten kun gamle, hvide mænd der stemmer republikansk, siger Mette Nøhr Claushøj.

Spændende valgvideo
Lige inden Ekstra Bladet fangede Mette Nøhr Claushøj søndag aften, havde hun netop gennemset den lidt mere end to minutter lange video, som Hillary Clinton udgav i forbindelse med offentliggørelsen af sit kandidatur.

- Det er bemærkelsesværdigt, at der går så lang tid, inden Hillary faktisk kommer på. Det viser også bare, at hun er stærk, for hun behøver ikke sætte sig selv i centrum. Hun har overskuddet til at kunne fokusere på de ting, hun står for i stedet for at vise en masse billeder af hende selv, hvor hun bliver hyldet.

- Andre kandidater vil nok vise billeder, hvor en sal med mennesker for eksempel klapper af personen for at vise, at 'de her mennesker stoler på mig, så det kan du også', siger Mette Nøhr Claushøj.

Det er dog vigtigt, at Hillary Clinton får etableret sig selv som mere end bare den populære dame, som alle kender.

- Hun skal vise, at hun er mere end skandalerne og sin fortid som førstedame. Hvis hun kan det, så står hun godt, siger USA-eksperten.

Det var ingen nyhed, men nu har hovedpersonen Hillary Clinton endelig bekræftet sit kandidatur til præsidentposten som USA's første kvindelige boss. 
(Foto: AP) Politik - 12. apr. 2015 - kl. 20:57 Hillary: Jeg vil være den bedste

Her kan du se Hillary Clintons valgvideo.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere