USA-general: Afghanske styrker bad om luftstøtte i Kunduz

Afghanske styrker var i kamp mod Taliban i Kunduz og bad om amerikansk luftangreb inden hospitalsangreb

Afghanske styrker bad om luftstøtte fra amerikanske fly natten til lørdag, hvor Læger uden Grænsers hospital i byen Kunduz i Afghanistan blev ramt af et angreb, der dræbte 22 mennesker.

De afghanske soldater havde meddelt, at de var i kamp med Taliban i Kunduz, forklarer den amerikanske øverstkommanderende for de internationale styrker i Afghanistan, general John Campbell.

- Vi har nu fundet ud af, at den 3. oktober meddelte afghanske styrker, at de blev beskudt fra fjendtlige positioner og bad om støtte fra amerikanske luftstyrker, siger Campbell.

Et luftangreb blev derfor iværksat mod Taliban.

- Flere civile blev ved et uheld ramt, siger Campbell, der udtrykker "dybtfølte kondolencer" over de civile, der blev dræbt.

I sine udtalelser siger generalen dog ikke specifikt, om det amerikanske luftangreb ramte Læger uden Grænsers hospital i Kunduz.

Campbell gentager, at der vil blive iværksat en fuld og tilgængelig undersøgelse af angrebet på Læger uden Grænsers hospital, men at den vil blive foretaget af det amerikanske militær.

Nato eller den afghanske hær kommer ikke til at undersøge angrebet, siger han.

Campbells udtalelser afviger fra de meldinger der kom umiddelbart efter angrebet, som tydede på, at det var amerikanske soldater, der var truet af Taliban.

29 kommentarer
Vis kommentarer