USA hjemsender 58 cubanere efter migrantbølge

Den amerikanske kystvagt oplever det største antal af cubanske migranter i årtier

De amerikanske myndigheder har onsdag hjemsendt 58 cubanske migranter, der i løbet af en uge er blevet reddet fra en række tømmerflåder i forsøget på at nå fra Cuba til USA. Det oplyser den amerikanske kystvagt til nyhedsbureauet AFP.

De 58 cubanere er en del af en bølge af migranter, der vil prøve lykken i USA, efter at Havana og Washington har påbegyndt en opblødning i deres diplomatiske forhold.

Turen over havet er 150 kilometer. Ruten har været flittigt anvendt siden den cubanske revolution i 1959. Antallet af lykkejægere er dog taget til, siden forholdet mellem de to lande begyndte at bløde op i december 2014.

Mere end 43.000 cubanere nåede ind i USA via land eller hav fra september 2014 til september 2015. Det højeste antal i årtier. Siden 1. oktober har omkring 2562 cubanere forsøgt at nå den amerikanske kyst ifølge kystvagten.

Se også: Obama fortæller cubanerne de fortjener frie valg

- Vores politik over for migranter har ikke ændret sig, og vi opfordrer derfor folk til ikke at begive sig ud på havet på fartøjer, der ikke er havet værdigt. Det er ulovligt, og det er ekstremt farligt, siger kaptajn for kystvagten i Florida Mark Gordon til nyhedsbureauet AFP.

Cubanske migranter, der når hele vejen til USA, har særlige rettigheder, når det kommer til at få bevilget opholdstilladelse og statsborgerskab.

Reglerne stammer fra Den Kolde Krig, og mange cubanere regner med, at de særlige regler bliver trukket tilbage, hvis USA og Cuba normaliserer deres forhold.

Det er efter alt at dømme udsigten til, at reglerne måske bliver ændret, der har fået flere cubanere ud på havet.

Kystvagten reddede fredag i sidste uge 18 cubanske migranter, der led af alvorlig dehydrering. Ni besætningsmedlemmer var døde under rejsen.

En patrulje fra kystvagten har eskorteret de 58 cubanere tilbage til byen Bahia de Cabanas på Cubas nordkyst.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere