USA indfører nye sanktioner mod Rusland og separatister

Rusland fortsætter med at bryde aftaler om Ukraine, og der bliver en stigende pris at betale, siger USA

USA udvider sine sanktioner mod Rusland og prorussiske oprørere, så de nu også omfatter otte ukrainske separatister og yderligere en russisk bank.

Det begrundes med, at de prorussiske oprørere og Rusland har krænket den seneste våbenhvileaftale.

Det signalerer til Rusland, at USA er klar til at øge presset på den præsident Vladimir Putin dagen efter, at den amerikanske regering anklagede den russiske regering for at sende kampvogne og tunge våben ind i Ukraine.

Våbenleverancerne er et brud på den seneste våbenhvileaftale fra 12. februar, som blev indgået i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

- Hvis Rusland fortsætter med at støtte destabiliserende aktiviteter i Ukraine og overtræder Minsk-aftalen og implementeringsplanen, så vil de allerede betydelige omkostninger, det står over for, fortsætte med at stige, siger Adam Szubin, der viceminister for terror og økonomisk kriminalitet i det amerikanske finansministerium.

Blandt de mere prominente, der rammes af de nye sanktioner, er Roman Ljagin, som er formand for en valgkommission i de oprørskontrollerede områder af Ukraine. Han er med på listen, fordi han forhindrede vælgere i at deltage ved det ukrainske præsidentvalg i maj sidste år.

Ruslands Nationale Kommercielle Bank er på listen, fordi den var hurtig til at sætte sig på bankmarkedet på Krim kort efter, at Rusland sidste år annekterede den ukrainske halvø.

USA og EU har siden sidste forår ad flere omgange indfaset sanktioner mod russere og separatister og russiske banker og virksomheder, der har del i den ukrainske konflikt.

Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, konstaterede tidligere tirsdag, at Rusland fortsætter med at bevæbne og træne oprørerne i Ukraine, og han opfordrede Rusland til at anstrenge sig mere for at overholde våbenhvilen.

- Derfor opfordrer vi Rusland til at trække alle sine styrker ud af det østlige Ukraine og at respektere Minsk-aftalen, siger han.

22 kommentarer
Vis kommentarer