USA-kender: Hillary er fortsat klart i front efter debat

Demokraterne diskuterer politik, når de mødes, og sender ikke ondskabsfulde personangreb af sted, siger kender

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Hillary Clinton er fortsat absolut frontløber i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat frem mod valget næste år efter en direkte tv-debat natten til søndag dansk tid.

Det vurderer ph.d.-studerende og ekspert i amerikansk politik Mads Fuglede, der så debatten mellem Hillary Clinton, Bernie Sanders og Martin O'Malley.

- Det var endnu en runde, hvor man blev overbevist om, at det bliver meget, meget svært at vippe hende af pinden, siger Mads Fuglede, der selv stillede op til Folketinget for Venstre i foråret, til Ritzau.

- Der er ikke ændret på, at Hillary Clinton fører klart. Hun var igen bedst på scenen, begår ikke rigtig fejl og er i stand til at modstå angreb fra både Sanders og O'Malley. Det ligner en kroning af Clinton, og det har debatten ikke lavet om på, siger han videre.

Debatten, der fandt sted i delstaten Iowa, begyndte med et minuts stilhed for ofrene, der mistede livet i en række angreb i Paris fredag aften. Og netop den dagsorden var god for Hillary Clinton, der har været udenrigsminister i præsident Barack Obamas regering.

- Mange havde spået, at det ville være en gave til Hillary Clinton at debattere Paris, for hun er stærk udenrigspolitisk. Det havde de ret i. Hun har et detailkendskab, som ingen af de andre kandidater kan hamle op med, siger Mads Fuglede.

Demokraternes debat foregik på en markant roligere facon, end når de republikanske præsidentbud mødes til en krig på ord. Det bider Mads Fuglede også mærke i.

- Der er en helt anden stemning, og det har at gøre med Sanders' og O'Malleys måde at udfordre Clinton på. De angriber hende, men det er ikke med samme ondskabsfulde tone, som når Republikanerne har deres kampe, siger han og uddyber:

- Der bliver talt mere politik hos Demokraterne. Man oplever ikke samme politiske tyngde i de republikanske debatter, fordi der er så mange kandidater, og de er både meget forskellige og forsøger at få hinanden til at droppe ud, så det bliver meget personlige angreb.

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere