Annonce:
Annonce:

USA's Yellen: Finansuro er en trussel mod vor økonomi

USA's centralbankchef ser med nogen bekymring på den globale finanstumult. Det kan afspore USA's økonomi

Annonce:
Følg Politik

Usikkerhed over den økonomiske situation i Kina, global tøven på kreditmarkederne og usikre finansielle forhold, der drives af faldende aktiekurser.

Det er den giftige cocktail, som verdensøkonomien bokser med lige nu, og det er forhold, som ikke går upåagtet hen i verdens største økonomi, USA.

Janet Yellen, USA's centralbankchef, er onsdag i Kongressen, hvor hun i det økonomiske udvalg i Repræsentanternes Hus fremlægger sin halvårlige rapport om USA's økonomi.

Hendes talepapir er offentliggjort på forhånd, og her nævner hun de forhold, der plager den globale økonomi nu, og hvordan USA påvirkes.

USA er, siger hun, generelt på en god kurs, men amerikanernes økonomi risikerer at blive afsporet af alle de udefrakommende problemer.

Annonce:

- Disse forhold kan, hvis de viser sig at vare ved, blive en byrde for udsigten til økonomisk aktivitet og for arbejdsmarkedet, siger Yellen.

I sin halvårlige rapport siger hun og centralbanken, at USA's finanssektor har været "modstandsdygtig" over for stress fra blandt andet den faldende oliepris.

- Hvis forholdene i disse sektorer forværres, kan der opstå mere stress, siger banken.

Janet Yellen nævner specielt usikkerhed og nylige ændringer i Kinas valutapolitik - og udsigten for Kinas økonomi - som de elementer, der står bag den seneste tids skrøbelighed på finansmarkederne.

De kinesiske problemer kan potentielt også trække andre lande med ned. Lande, der er afhængig af råvarer og anden eksport til Kina.

Yellen har dog en tro på, at amerikanerne nok skal klare skærene, så USA's økonomi rider den globale storm af.

- Vedvarende fremskridt inden for beskæftigelse og en hurtigere lønudvikling bør støtte realindkomsten og dermed forbruget, siger Yellen.

Annonce:

Hun siger videre, at andre centralbanker nu fører en lempelig pengepolitik, og det betyder, at "den globale økonomiske vækst vil komme i gang med tiden".

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: