V holder fast i sit udgangspunkt om dagpenge

Socialdemokraterne har skiftet holdning på dagpengespørgsmålet, men så langt er Venstre ikke kommet endnu.

Venstre holder i udgangspunktet fast i partiets holdning til et nyt dagpengesystem, skriver politisk ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, i en sms til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at Socialdemokraterne har skiftet holdning og nu siger, at et nyt dagpengesystem godt må koste flere penge.

Venstres holdning er, at det ikke må blive et dyrere system end i dag.

- Dagpengekommissionen kommer snart med sin rapport. Vi har hele tiden ønsket, at kommissionen skal have arbejdsro. Det skal den fortsat.

- Udgangspunktet for Venstre er det, som partierne var enige om, da kommissionen blev nedsat, skriver Jakob Ellemann-Jensen i sin sms.

Det var S-formand Mette Frederiksen, som i forbindelse med Folketingets åbningsdebat tidligere torsdag sagde, at Socialdemokraterne nu gerne vil være med til, at der bruges flere penge på et nyt dagpengesystem.

Dagpengekommissionen kommer med sine anbefalinger 19. oktober.

I sin sms tilføjer Jakob Ellemann-Jensen desuden, at han vil sige mere om dagpengespørgsmålet, når han selv skal på talerstolen. Det skal han efter planen klokken 13.

Da den tidligere socialdemokratisk ledede regering nedsatte en dagpengekommission, var opgaven klar. Det måtte ikke koste ekstra penge, selvom reglerne for eksempelvis genoptjening blev ændret.

Siden da har både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i klar tale fastslået, at det også er deres udgangspunkt. Selvom dagpengesystemet skal ændres, må det ikke koste ekstra penge.

Men nu har Mette Frederiksen altså fået Socialdemokraterne på andre tanker. Flere penge er en nødvendighed for at lave et robust dagpengesystem, siger hun.

- Det er aldrig et selvstændigt mål at bruge flere penge. Og ud fra hvad vi indtil nu har kunnet erfare, er der muligheder inden for den nuværende ramme.

- Men det er afgørende, at vi nu får skabt et robust dagpengesystem. På den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for yderligere finansiering.

- Hvordan og hvor meget må vi forhandle om. Men en samlet løsning findes næppe inden for de nuværende rammer, siger Mette Frederiksen.

15 kommentarer
Vis kommentarer