Annonce:
Annonce:

Vælgerne: Helle sparker mindre nedad end Løkke

Statsministerens skrappe krav til flygtninge vækker mindre anstød end Løkkes hug til kontanthjælpsmodtagere, viser ny undersøgelse. Ekspert kalder V-kampagne et 'hovsa-missil'

Annonce:
Følg Politik

Kommer du til Danmark, skal du arbejde, lyder kravet til indvandrere og asylansøgere på kontanthjælp fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

LÆS OGSÅ: Thorning: Indvandrere skal i arbejde inden fire uger

Venstre understreger derimod, at det er en hån mod arbejdende danskere, at et ægtepar på kontanthjælp med tre børn samlet set kan indkassere 454.215 kroner i offentlige ydelser.

Regeringen og oppositionen varmer op til valg, og danskerne har i de seneste måneder mødt de to politiske budskaber i avisannoncer og overalt i gadebilledet.

Men sammenligner man de to kampagner, mener markant flere danskere, at tonen er for hård i Venstres kampagne.

Det viser en ny meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har udført blandt 960 danskere for Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Vælgerne: Løkke sparker mindre nedad end Løkke

Kommunikationsekspert Frederik Preisler er ikke overrasket.

Annonce:

- Man har bevæget sig lidt ud i en overbudspolitik i forhold til, hvem der kan slå hårdest på de svageste. Men hvor de færreste overordnet kan være uenige i Socialdemokraternes budskab, er der mange, som opfatter Venstres kampagne som en klapjagt på kontanthjælpsmodtagere, siger Frederik Preisler, der er partner i reklamebureauet Mensch.

35 procent mener, at Venstre er for hård ved kontanthjælpsmodtagere, og at kampagnen peger fingre ad folk, der i forvejen har det svært.

Kun 16 procent mener, at Socialdemokraterne gør sig skyldige i samme forseelse med deres krav til indvandrere og asylansøgere.

- Der er en anden tærskel for, hvornår det er okay at slå på kontanthjælpsmodtagere end på flygtninge og indvandrere. Venstre havde sikkert håbet på, at meget store dele af befolkningen ville bakke op om deres budskab. Men der er altså over en tredjedel, som mener, at de går over stregen, siger Frederik Preisler.

Fiktiv familie gav bagslag
53 procent betragter statsministerens budskab som en acceptabel forsimpling, mens Venstre får samme skudsmål fra 36 procent.

23 procent finder S-kampagnen respektfuld og informativ, mens 21 procent mener det samme om Venstres budskab.

Annonce:

Socialdemokraternes kampagne er også blevet kritiseret for at sparke nedad på en billig baggrund, men arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsboe-Andersen er godt tilfreds.

- Det er godt, at vi har skabt fokus på, at de mennesker, der kommer hertil, skal have tilbud om et arbejde - ligesom de mennesker, der bor her, siger han.

LÆS OGSÅ: Kirkens Korshær: Venstres kampagne brændemærker de svage

Frederik Preisler kalder Venstre-kampagnen et 'hovsa-missil'. For det første, fordi det endnu ikke er lykkedes Venstre at finde et eneste levende eksempel på familien, som modtager 454.215 kroner i offentlige ydelser. Og for det andet, fordi partiet efterfølgende har nægtet at forholde sig konkret til størrelsen af et nyt kontanthjælpsloft.

LÆS OGSÅ: Venstres kontanthjælps-regnestykke til grin på Twitter

- Kampagnen virker ikke gennemtænkt, og hele den følgende ballade om kontanthjælpsloftet endte med en lidt ydmygende retræte for Venstre, siger Frederik Preisler.

Annonce:

S: Venstres kampagne er forfejlet
Socialdemokraternes mener, at Venstres kampagne skyder helt ved siden af.

- Deres kommunikation er fuldstændig forfejlet, fordi de adresserer et problem, som ikke eksisterer. Folk på kontanthjælp har jo ikke den slags penge i hånden, siger arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsboe-Andersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Venstre. Hverken arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen, næstformand Kristian Jensen eller politisk ordfører Inger Støjberg er vendt tilbage på Avisen.dks henvendelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: