Vælter Holsts taburet? Nu kan du sætte penge på det

En bookmaker har nu lavet odds for, om forsvarsminister Carl Holst (V) fortsat er minister til nytår

Carl Holst har været i samråd torsdag. Se han reaktion efter mødet.

Forsvarsminister Carl Holst (V) har fået en lettere bumlet start på karrieren på den landspolitiske scene.

I dag beklagede Carl Holst, at han havde løjet overfor vælgerne ved at benægte at have en personlig assistent i valgkampen, der var lønnet af Region Syddanmark, hvor Holst tidligere var regionrådsformand.

Indrømmelsen kommer efter adskillige såkaldte møgsager, der har præget tiden siden 28. juni, hvor Holst satte sig for bordenden i Forsvarsministeriet.

Dansk politik - 17. sep. 2015 - kl. 09:47 Holst beklager: Ikke min hensigt at lyve

En uges stormvejr
Den gentagne jokken i spinaten - særligt de seneste dage - har sået tvivl om ministerens fremtid, og bookmakeren Bet25 har vurderet sandsynligheden for, at Holst ridder mediestormen af og fortsat sidder på ministertaburetten, når 2015 bliver til 2016.

- En uges benægtelser har hverken klædt Holst eller regeringen som helhed, og sådan et stormvejr, som han har været ude i, stiller naturligvis spørgsmålstegn ved hans status som minister, siger oddssætter Niklas Nürnberg fra Bet25.dk.

- Når det så er sagt, kan indrømmelsen få trykket til at lette over Holst, og han er ikke en politiker der ellers har uheldige sager i bagagen, tværtimod lignede han et af de mere stærke og troværdige kort i regeringen på forhånd, lyder det.

Carl Holst. (Foto: Finn Frandsen) Dansk politik - 17. sep. 2015 - kl. 17:35 Holsts efterfølger: Jeg er forundret

Undersøgelse på vej
Statsforvaltningen har onsdag bedt Region Syddanmark om at komme med en udtalelse i sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) spindoktors fortid som ansat i regionen.

Spørgsmålet er, om spindoktoren, Christian Ingemann Nielsen, har arbejdet som assistent for Holst under valgkampen i juni.

Flere eksperter har vurderet, at det er i strid med reglerne, hvis han som embedsmand - og altså betalt af skatteborgerne - har arbejdet for at få Carl Holst valgt til Folketinget.

Se også: Engell: Carl Holsts ministerpost er ikke i fare

Selvom Statsforvaltningen nu er gået ind i sagen, så vurderer bookmakerne dog, at Carl Holst stadig er minister til nytår.

- Sagen er bestemt ikke af heldig karakter for Holst, men blegner dog lidt ift. nogle af de tidligere sager vi har set i de forrige regeringsperioder, da denne sag mest af alt virker uelegant og kluntet, så vi vurderer, at Carl Holst slipper ud af miseren som forsvarsminister, og sandsynligvis med en næse, siger Niklas Nürnberg.

Derfor ender det med et odds på 1.60 for, at Holst stadig er minister til nytår og odds 2.20 for, at han ikke er det.

Få et overblik over afsløringerne i den seneste sag her:

 • Regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark står i weekenden frem med en fælles mistanke om, at Christian Ingemann Nielsen har drevet valgkampagne for Carl Holst - for regionens penge. Forsvarsministeren afviser det "100 procent".
   
 • Ifølge Holst blev Ingemann Nielsen ansat til projektet "Smart Vækst og Velfærd" og ikke som personlig assistent for den daværende regionsrådsformand.
   
 • Radio24syv afslører tirsdag en e-mail, som Christian Ingemann Nielsen har sendt til en journalist under valgkampen som svar på spørgsmål, journalisten gerne ville have stillet Carl Holst.
   
 • TV2 Fyn fremlægger samme dag en sms-besked fra 8. oktober 2014, hvor Carl Holst skriver, at alle ønsker om interview skulle gå gennem Christian Ingemann Nielsen.
   
 • DR Syd oplyser, at Christian Ingemann Nielsen har assisteret Carl Holst i forbindelse med forberedelse til radioudsendelser.
   
 • Fyens Stiftstidende afslører også tirsdag, at der på Christian Ingemanns tidligere visitkort stod, at han var personlig assistent for regionsrådsformanden.
   
 • JydskeVestkysten skriver tirsdag, at avisen i løbet af det seneste år har modtaget flere mails fra Carls Holsts kampagnemail, som han har brugt i forbindelse med sit folketingskandidatur. De vedhæftede Word-dokumenter er alle oprettet af Christian Ingemann Nielsen.
   
 • Christian Ingemann Nielsen har omtalt sig selv som personlig assistent og presserådgiver for Carl Holst i sit cv på kommunikationsbureauet Kyster Presses hjemmeside. Hans oplysninger er dog fjernet fra hjemmesiden nu.
   
 • Ekstra Bladet offentliggør sent onsdag et brev, der er underskrevet af Carl Holst og stilet til regeringens ansættelsesudvalg. Her beskriver forsvarsministeren, at Christian Ingemann Nielsen har fungeret som hans personlige assistent fra medio 2014 til juni i år. Regeringens ansættelsesudvalg består af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Kilder: DR Syd, TV2 Fyn, JydskeVestkysten, Berlingske, Fyens Stiftstidende, Radio24syv, Vejle Amts Folkeblad

53 kommentarer
Vis kommentarer