Advarer Mette F.: Kan miste rød føring

FOA og Dansk Social- rådgiverforening opfordrer S til en mindre stram kurs i udlændingepolitikken

Der skal nye boller på suppen i forhold til udlændingepolitiken, hvis den røde føring skal bevares, flere forbund under FH. Foto: Thomas Borberg
Der skal nye boller på suppen i forhold til udlændingepolitiken, hvis den røde føring skal bevares, flere forbund under FH. Foto: Thomas Borberg

Det er forkert af Socialdemokratiet at have låst sig så fast på den aktuelt førte udlændingepolitik, at det kan få regeringsmagten til at glide partiet af hænde trods en klar rød føring i meningsmålingerne.

Det siger flere forbund under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) til Politiken onsdag.

De er nervøse for, at S-formand Mette Frederiksens kontante afvisning af lempelser på udlændingeområdet kan fryse regeringsforhandlingerne fast og i sidste instans gøre en regeringsdannelse umulig.

FOA’s formand, Mona Striib, siger ligeud, at hun 'ikke forstår' de kontante socialdemokratiske udmeldinger på udlændingeområdet, og fortæller, at hun har sagt det 'klart og tydeligt' i FH-regi. Generelt opfordrer hun partiet til at bøje af i forhold til det omdiskuterede paradigmeskifte, der blev indført med den seneste finanslovsaftale.

- Når man går ind for paradigmeskiftet, har man ikke øje for for eksempel FOA’s medlemmer, hvor vi har over 10.000 med anden etnisk herkomst. 6.000 af dem arbejder på social- og sundhedsområdet. De kan sproget, de har taget en uddannelse, de er velintegrerede, og deres børn går i skole her i Danmark. De skal lytte til en debat, hvor man siger, at ’vi synes, vi skal sende jer hjem’. Det er for mig at se bekymrende, siger Mona Striib til Politiken.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup, forklarer, at han aldrig selv møder op til overenskomstforhandlinger med ultimative krav.

- I forhandlinger er man nødt til at komme med en palet af krav. Nogle kan være vigtigere end andre, men jeg siger aldrig til KL, Danske Regioner eller Moderniseringsstyrelsen, at et bestemt krav er ultimativt. Så låser man sig selv, siger Mads Bilstrup til Politiken.

94 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere